Rivierenland

Humanitas MentorMaatjes JouwMentor

Huiswerk maken is leuker samen met iemand aan wie je alles kunt vragen. De MentorMaatjes zijn er speciaal voor jou.

Huiswerk maken is leuker met een gelijkwaardig maatje aan wie je van alles kunt vragen. Soms is dat een vriend of vriendin, of een oudere broer of zus. Is er geen maatje in de buurt? Je bent niet de enige leerling die daar tegenaan loopt. De MentorMaatjes zijn er speciaal voor jou. Zij kijken naar wat jij belangrijk vindt en helpen je waar je dat nodig hebt.

De MentorMaatjes zijn enthousiaste vrijwilligers van 18-35 jaar, studerend of werkend, die leerlingen begeleiden in het basis-, voortgezet en beroepsonderwijs. Ze helpen jou enkele uren per week op school. Geven je plezier in het leren en stimuleren je zelfvertrouwen, want je kunt vaak meer dan je denkt. Als jij en je ouders dat willen, legt de school hiervoor het contact met Humanitas. De duur van een traject is meestal één schooljaar.

Humanitas MentorMaatjes JouwMentor

De doelstelling van JouwMentor is jongeren een steviger basis meegeven voor een toekomst in de Nederlandse samenleving op de gebieden van schoolloopbaan, werk en/of vrije tijd.

JouwMentor richt zich op jongeren van 14 tot 23 jaar (en bij geen startkwalificatie tot 27 jaar) die woonachtig zijn in de gemeente Zaltbommel en gemeente Maasdriel.

Heb je (tijdelijk) moeite met naar school gaan, met leren, of met het vinden van een zinvolle dagbesteding, stage- of leerwerkplek. Eigen werk plannen of een geschikte opleiding kiezen kan ook een probleem zijn. JouwMentor helpt hen daarbij.

Inlichtingen

Wanneer je hulp wilt kun je je richten tot de coördinator van het project. Met haar kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, waarna zij een passende vrijwilliger voor je zoekt.

De begeleiding is individueel en gratis.

Neem voor meer informatie contact op met de coördinator.