MentorMaatjes JouwMentor

Iedere jongere wil iets van zijn leven maken.
Match ondersteunt jongeren in de leeftijd van 11 tot 23 jaar.

Een maatje is geen hulpverlener, maar iemand van buitenaf. Iemand die net dat ene duwtje kan geven.

JouwMentor 

De Humanitas Jongerenmaatjes bieden je vriendschap en steun bij lastige situaties thuis of op school. Je maatje heeft aandacht voor jou. 
Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je een tijdje niet lekker in je vel zit. Je zit bijvoorbeeld in een lastige situatie thuis of op school. Je hebt geen of slecht contact met anderen. Je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. Als je niemand hebt om op terug te vallen, is je maatje van Match er wél voor je. Hij of zij luistert naar je en geeft je aandacht en steun.  

We zijn er voor:
Alle jongeren tussen de 11-23 jaar die een ondersteuningsvraag hebben. Bijvoorbeeld jongeren die vragen hebben op het gebied van school, werk of vrije tijd; jongeren die net verhuisd zijn; jongeren die gepest zijn; jongeren waarvan ouders in scheiding liggen.   

Wat we doen:
Een jaar samen optrekken, sporten, creatief bezig zijn, de deur uit, contact, filmpje, shoppen, elkaar vertrouwen, vrienden maken, praktische hulp, werken aan je zelfvertrouwen en toekomst. Maar ook als je tips nodig hebt voor een sollicitatiebrief of een opleiding, of hulp wilt bij een telefoongesprek, op je maatje kun je bouwen.   

Wat willen we bereiken:
We ondersteunen jongeren bij het (her)vinden van hun plek in de maatschappij, het versterken van het zelfvertrouwen, vergroten van hun netwerk en het maken van keuzes in bijvoorbeeld school, werk of vrije tijd.  

De waarde van onze ondersteuning:
Uit onderzoek blijkt dat jongeren die ondersteund zijn door Match zich positief ontwikkelen op het gebied van zelfvertrouwen, cognitieve en sociale vaardigheden. Bovendien weten jongeren beter een beroep te doen op familie, vrienden, klasgenoten en leerkrachten bij tegenspoed. (bron: onderzoek Rijksuniversiteit Groningen). 

Hoe werkt het? 
Na je aanmelding, komt de coördinator met je kennismaken. Dan weten we wie goed bij jou en je vraag kan passen. De volgende afspraak is om de vrijwilliger aan jou voor te stellen. Als het klikt, spreken jullie daarna wekelijks (of om de week) samen af. Jullie bepalen samen op welke tijd het goed uitkomt. Je maatje gaat uit van jouw behoefte en legt je niets op. Jullie contact is gebaseerd op gelijkwaardigheid, gezelligheid en vertrouwen. 

De begeleiding is individueel en gratis. 

Waar zitten we? 
In de gemeente Buren, Culemborg,  Neder-Betuwe, Tiel, Maasdriel, West Betuwe en Zaltbommel   

Meer weten?
Wil je je aanmelden of meer informatie? Neem dan contact op met een van onze coördinatoren.
Zie contactgegevens rechterkolom. 

Zie contactgegevens rechterkolom.