Rivierenland

Humanitas Steun bij Verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Een vrijwilliger van Steun Bij Verlies helpt en toont begrip..

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij Verlies reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Inlichtingen

Wanneer je hulp wenst neem contact op met de coördinator van het project. Met haar kun je een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek, waarna zij een passende vrijwilliger voor u zoekt.

De hulp, die Humanitas biedt, is gratis.

Vrijwilligers gezocht

Wij komen graag in contact met geïnteresseerden voor dit vrijwilligerswerk, vanwege de grote vraag naar deze steun voor deze activiteit.

Voor palliatieve terminale zorg verwijzen wij u naar www.vptz.nl