Geen huisbezoeken vanwege aangescherpte maatregelen coronavirus

Om gezamenlijk verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen volgt Humanitas de richtlijnen van de overheid. Humanitas verlengt de aangescherpte preventieve maatregelen op het gebied van de fysieke afspraken tussen onze vrijwilligers en deelnemers.

Bij Humanitas Rivierenland gelden vanaf heden de volgende maatregelen:

Er vinden geen huisbezoeken plaats.

Ons team werkt vanuit huis en is per mail of telefonisch bereikbaar.

Onze deelnemers kunnen natuurlijk nog steeds bij ons terecht. Want we realiseren ons dat deze maatregel voor hen en de vrijwilligers zeer ingrijpend is. De afspraken tussen deelnemers en vrijwilligers worden zoveel mogelijk vervangen door contact via telefoon, Whatsapp, beeldbellen, Skype etc. Op deze manier kunnen onze vrijwilligers de deelnemers toch, zij het op afstand, blijven steunen.   Alle Humanitas-bijeenkomsten die tot en met 6 april  gepland staan, worden afgelast. De organisator van de betreffende bijeenkomst neemt hiervoor zelf de benodigde maatregelen.

Er zijn veel tips in omloop voor mensen die nu gedwongen thuiszitten. Let op dat ook goedbedoelde adviezen, soms andere belangen kunnen dienen…
Voor gezinnen die tips zoeken mbt de kinderen die nu niet naar school kunnen: zie Tips en links verzameld door Home-Start

Bovenstaande punten gelden in elk geval tot en met 1 juni 2020, tenzij de overheid eerder met een aanvulling of aanscherping komt.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht