Home start 25 jaar

Groot feest voor Home-Start 25 jaar

 

Woensdag 15 mei hebben we bij het Wilgje in Buren, een groot feest gevierd. Dit feest is ter ere van het 25-jarig jubileum van Home-Start. In oktober 2018 is het landelijke jubileumjaar gestart. In mei hebben wij het feeststokje over genomen. Met sponsorgeld van oa Kinderhulp, de Spullenwaard en de tennisvereniging in Zaltbommel konden we een fantastisch feest organiseren in Buren.

 

Er waren die middag ruim 170 vrijwilligers en gezinnen. Na een ontvangst met lekkers, gingen de kinderen met de instructeurs survivallen en/of boogschieten. De jongste kinderen konden op de springkussens, knuffelen met de alpacas, schminken, knutselen, een spelletje doen, enz.

Ook is er hard gewerkt aan de grootste slinger van Nederland. Het hele jaar door worden er vlaggetjes gemaakt en uiteindelijk hopen we landelijk de grootste slinger van Nederland te maken. 

 

Tot slot hadden we nog een heerlijk frietje bij de frietkraam. Daarna kon iedereen met een goed gevoel naar huis. 

Voor foto's klik op onderstaande link:

 https://myalbum.com/album/L2oGSoqCFZwu

Home-Start is een (opvoed)ondersteuningsprogramma voor gezinnen. Gezinnen die wel even een steuntje in de rug kunnen gebruiken, ivm: ziekte, druk gezin, weinig contacten, scheiding, opvoedproblemen, enz. krijgen max een jaar lang eens per week bezoek van een vrijwilliger. Bij deze vrijwilliger vinden ze een luisterend oor, opvoedervaring, iemand die de ouder wat kan ontlasten, enz. De ouder geeft zelf aan waar behoefte aan is. De vrijwilligers krijgen training en begeleiding vanuit Humanitas.

 

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen naar een van de coördinatoren:

Mirjam Bakker 06 83799405

Gina van Buuren 06 51108802

Sonja van Herk 06 35118800

gezinsondersteuning.RIV@humanitas.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht