Aan de slag als vrijwilliger?

Bij Humanitas Rivierenland hebben we drie soorten vrijwilligers.

Uitvoerende vrijwilligers

Je helpt mensen die dat het hardst nodig hebben. Bijvoorbeeld als maatje van iemand die eenzaam is of die net uit de gevangenis komt. Of je helpt jongeren hun draai te vinden in de samenleving of iemand met het ordenen van de administratie.

Coördinerende vrijwilligers

Je bent het aanspreekpunt voor de uitvoerende vrijwilligers. Zij kunnen met vragen en verhalen bij jou terecht. Ook zorg je voor de juiste match tussen vrijwilliger en deelnemer en let je op de kwaliteit van het werk.

Bestuurlijke vrijwilligers

Je bent actief in de besturen van onze afdelingen, districten en het hoofdbestuur. Daar maak je plannen voor de korte en langere termijn. Daarnaast  bedenk je nieuwe activiteiten en doe je aan fondsenwerving. Ook onderhoud je contact met de lokale omgeving.

Wat bieden we je?

Al onze vrijwilligers gaan goed voorbereid aan de slag. Je volgt een basisscholing en woont een introductiebijeenkomst bij. En zo nodig krijg je ook een of meerdere vervolgtrainingen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding van een coördinator. Bij hem of haar kun je terecht met al je vragen. Ook kun je terugkombijeenkomsten bijwonen.

Natuurlijk ben je als vrijwilliger bij ons WA-verzekerd tijdens je werk bij Humanitas.

Meer informatie?

Ben je enthousiast geworden en wil je aan de slag of meer informatie? Stuur dan een mail naar: rivierenland@humanitas.nl Onder de pagina Nieuws vind je informatie over trainingen.