Aan de slag als vrijwilliger?

Humanitas Rivierenland kent drie vrijwilligersfuncties.

Uitvoerende vrijwilligers

Zij helpen mensen die het even niet in hun eentje redden. Bijvoorbeeld bij: het ordenen van de administratie, ouders met opvoedvraagstukken, jongeren bij het vinden van hun plek in de maatschappij, het vergroten van het sociale netwerk.

Coördinerende vrijwilligers

Je bent het aanspreekpunt voor de uitvoerende vrijwilligers. Zij kunnen met vragen en verhalen bij jou terecht. Ook zorg je voor de juiste match tussen vrijwilliger en deelnemer en let je op de kwaliteit van het werk.

Bestuurlijke vrijwilligers

Je bent actief in het afdelingsbestuur van Humanitas Rivierenland. Het bestuur is inhoudelijk en financieel eindverantwoordelijk voor de projecten, activiteiten en innovatie van de afdeling. Je hebt contacten met gemeenten, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en financiers.

Wat bieden we je?

Al onze vrijwilligers gaan goed voorbereid aan de slag. Je volgt een basisscholing en woont een introductiebijeenkomst bij. En zo nodig krijg je ook een of meerdere vervolgtrainingen. Ook krijg je persoonlijke begeleiding van een coördinator. Bij hem of haar kun je terecht met al je vragen. Ook kun je terugkombijeenkomsten bijwonen.

Natuurlijk ben je als vrijwilliger bij ons WA-verzekerd tijdens je werk bij Humanitas.

Meer informatie?

Ben je enthousiast geworden en wil je aan de slag of meer informatie? Stuur dan een mail naar: rivierenland@humanitas.nl Onder de pagina Nieuws vind je informatie over trainingen.