's-Hertogenbosch

Wat we doen

Humanitas MIM/Home-Start

Heb je een jong gezin? En ben je op zoek naar opvoedingsondersteuning? MIM/Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval één kind van 6 jaar of jonger.

Humanitas Home-Start+

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start+ je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen van 7 jaar en ouder.

Humanitas BOR (Begeleide OmgangsRegeling)

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. BOR (Begeleide OmgangsRegeling) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Humanitas Wel Thuis

Humanitas Wel Thuis is bedoeld voor gezinnen die begeleid worden door (jeugd)hulpverlening. Een vrijwilliger biedt je een luisterend oor en helpt je met alledaagse zaken zoals de opvoeding of contacten met instanties.

MentorMaatjes 's-Hertogenbosch

Huiswerk maken is leuker met de hulp van een MentorMaatje aan wie je alles kunt vragen. Vooral als er geen oudere broer of zus in de buurt is. Je maatje is er speciaal voor jou, zorgt voor plezier in het leren en geeft je zelfvertrouwen 'n oppepper.

Coach4Youth!

Je wilt iets bereiken, maar krijgt het niet voor elkaar. Een coach van Coach4Youth! helpt je.  Of het nu gaat om een opleiding, werk of problemen waar je niet uitkomt. De coaches van Coach4Youth! weten precies hoe ze je kunnen stimuleren het beste uit jezelf te halen.

Humanitas Jeugdsupport

Humanitas Jeugdsupport is er voor jongeren die te maken hebben met jeugdzorg. Een vrijwilliger helpt je zelfstandiger te worden. En als je dat wilt, helpt een vrijwilliger je ook met bijvoorbeeld het vinden van een baantje, woning of een leuke hobby.

Humanitas Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Humanitas Succesvol Terugkeren

Zit je in de PI Vught of de PI Grave? Bezoek dan eens het RIC. Hier kun je je voorbereiden op een nieuw leven na je vrijlating. Vrijwilligers van Succesvol Terugkeren helpen je met praktische zaken, zoals het invullen van formulieren.

Humanitas Computerhuis

Bij het Humanitas Computerhuis bieden we gratis begeleiding en ondersteuning bij het gebruik van computers en internet. Ben je inwoner van de gemeente 's-Hertogenbosch en wil je digitaal sterker worden, meld je dan aan als vriend van het Humanitas Computerhuis.

Samen is Leuker

Humanitas is één van de kartrekkers van Samen is Leuker in ’s-Hertogenbosch. Samen is Leuker is een uitvloeisel van een goede samenwerking tussen de verschillende organisaties die zich bezighouden met het thema eenzaamheid. Doel: eenzaamheid verminderen.

Gevaarlijke Liefde

Wat moet je doen als je ziet dat loverboys of –girls iemand inpalmen? Heeft je kind, vriend(in) of leerling verkeerde vrienden? Je kunt jeugdprostitutie helpen voorkomen als je maar weet hoe. Deze workshop is voor jongeren vanaf 13 jaar, ouders en professionals.

Humanitas Tandem

Behoefte aan vriendschap en aandacht, aan iemand om mee te praten? Humanitas Tandem is er voor jou. Onder de mensen komen, is gemakkelijker met z’n tweeën. Samen met een maatje ga je dingen doen die je leuk vindt. Zo bouw je het vertrouwen op om zelf weer contacten te leggen.

Humanitas Get a Grip Den Bosch

Samen met een vrijwilliger je financiële administratie om inkomsten, uitgaven en (eventuele) schulden inzichtelijk en overzichtelijk te maken.