Wat we doen

Home-Start 0-18

Ieder gezin kent soms lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Home-Start 0-18 kan helpen. Een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar met 'n luisterend oor en met praktische hulp. Voor gezinnen met in elk geval één kind tussen 0 en 18 jaar.

BOR (Begeleide OmgangsRegeling)

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. BOR (Begeleide OmgangsRegeling) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Wel Thuis

Humanitas Wel Thuis is bedoeld voor gezinnen die begeleid worden door (jeugd)hulpverlening. Een vrijwilliger biedt je een luisterend oor en helpt je met alledaagse zaken zoals de opvoeding of contacten met instanties.

Mentoring & Coaching!

Je wilt iets bereiken. Een mentor/coach van Mentoring & Coaching helpt je. Of het nu gaat om school, werk of problemen waar je niet uitkomt. De mentoren/coaches van Mentoring & Coaching weten precies hoe ze je kunnen stimuleren het beste uit jezelf te halen.

Jeugdsupport

Humanitas Jeugdsupport is er voor jongeren die te maken hebben met jeugdzorg. Een vrijwilliger helpt je zelfstandiger te worden. En als je dat wilt, helpt een vrijwilliger je ook met bijvoorbeeld het vinden van een baantje, woning of een leuke hobby.

Humanitas Succesvol terugkeren

Vrijwilligers helpen je met praktische zaken als voorbereiding op een nieuw leven na je vrijlating.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Gevaarlijke Liefde

On- en offline seksueel grensoverschrijdend gedrag, loverboyproblematiek en jeugdprostitutie. Je kunt dit tegengaan door jongeren bewust te maken van het maken van keuzes en het aangeven van grenzen rondom liefde, seks en seksualiteit. Deze workshop is voor jongeren vanaf 13 jaar, ouders en profes...

Tandem

Humanitas Tandem is er voor inwoners van ‘s-Hertogenbosch (23 – 55 jaar) die last hebben van eenzaamheid en daar met de ondersteuning van een vrijwilliger iets aan willen veranderen.

Gezin in Balans

Gezin in Balans is er voor (ex-)gedetineerde ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Get a Grip

Samen met een vrijwilliger je financiële administratie om inkomsten, uitgaven en (eventuele) schulden inzichtelijk en overzichtelijk te maken. 

Online training Meer Contact

In deze gratis training leer je de mechanismes achter eenzaamheid herkennen én doorbreken. 

Het programma MDT de Award

Talentontwikkeling, zelfstandigheid en maatschappelijke betrokkenheid van jongeren.