's-Hertogenbosch

Wat we doen

MIM/Home-Start

Heb je een jong gezin? En ben je op zoek naar opvoedingsondersteuning? MIM/Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar. Voor gezinnen met in elk geval één kind van 6 jaar of jonger.

Home-Start+

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start+ je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen van 7 jaar en ouder.

BOR (Begeleide OmgangsRegeling)

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. BOR (Begeleide OmgangsRegeling) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Wel Thuis

Humanitas Wel Thuis is bedoeld voor gezinnen die begeleid worden door (jeugd)hulpverlening. Een vrijwilliger biedt je een luisterend oor en helpt je met alledaagse zaken zoals de opvoeding of contacten met instanties.

Mentoring & Coaching

Je wilt iets bereiken. Een mentor/coach van Mentoring & Coaching helpt je. Of het nu gaat om school, werk of problemen waar je niet uitkomt. De mentoren/coaches van Mentoring & Coaching weten precies hoe ze je kunnen stimuleren het beste uit jezelf te halen.

Jeugdsupport

Humanitas Jeugdsupport is er voor jongeren die te maken hebben met jeugdzorg. Een vrijwilliger helpt je zelfstandiger te worden. En als je dat wilt, helpt een vrijwilliger je ook met bijvoorbeeld het vinden van een baantje, woning of een leuke hobby.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!

Succesvol Terugkeren

Zit je in de PI Vught of de PI Grave? Bezoek dan eens het RIC. Hier kun je je voorbereiden op een nieuw leven na je vrijlating. Vrijwilligers van Succesvol Terugkeren helpen je met praktische zaken, zoals het invullen van formulieren.

Computerhuis

Bij het Humanitas Computerhuis bieden we gratis begeleiding en ondersteuning bij het gebruik van computers en internet. Ben je inwoner van de gemeente 's-Hertogenbosch en wil je digitaal sterker worden, meld je dan aan als vriend van het Humanitas Computerhuis.

Gevaarlijke Liefde

Wat moet je doen als je ziet dat loverboys of –girls iemand inpalmen? Heeft je kind, vriend(in) of leerling verkeerde vrienden? Je kunt jeugdprostitutie helpen voorkomen als je maar weet hoe. Deze workshop is voor jongeren vanaf 13 jaar, ouders en professionals.

Tandem

Wil je graag nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe dingen doen? De vrijwilliger van Humanitas Tandem helpt je op weg. Want onder de mensen komen, is gemakkelijker met z’n tweeën. Zo bouw je het vertrouwen op om zelf weer contacten te leggen.

Get a Grip

Samen met een vrijwilliger je financiële administratie om inkomsten, uitgaven en (eventuele) schulden inzichtelijk en overzichtelijk te maken.