Get a Grip

Er wordt van uitgegaan dat jongeren vanaf hun 16e financiële verantwoordelijkheid kan nemen, maar dit is niet voor iedereen even makkelijk. De financiën in goede banen leiden, het overzicht behouden en de inkomsten en uitgaven tegen elkaar afwegen kan lastig zijn. Hierdoor ontstaat er een uitgavepatroon dat moeilijk te doorbreken is en waarin schaamte om hulp te vragen een grote rol speelt. Humanitas Get a Grip reikt de jongere een helpende hand aan. Samen met een vrijwilliger gaan de jongeren aan de slag met hun financiële administratie. Inkomsten, uitgaven en (eventuele) schulden worden hierbij inzichtelijk en overzichtelijk gemaakt. 

De vrijwilligers van Get a Grip bieden naast de financiële  ondersteuning een luisterend oor. Zij weten natuurlijk hoe het is om financieel zelfstandig te zijn en sluiten goed aan bij de belevingswereld van jongeren. Deze goed getrainde vrijwilligers kijken en luisteren met aandacht en zonder oordeel naar waar de financiële problemen vandaan komen en leiden in samenspraak met de jongere de financiën in goede banen.

Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Anke Smolders, coördinator van dit project in 's-Hertogenbosch. Telefoonnummer is 06-51248031. Whatsappen mag ook.

Get a Grip, iets voor jou?

Bekijk het filmpje!

//www.youtube-nocookie.com/embed/LUFOYmrKlu0