's-Hertogenbosch

MIM/Home-Start

Heb je een jong gezin? En heb je weleens behoefte aan opvoedingsondersteuning? MIM/Home-Start helpt je. Kinderen opvoeden aan de hand van praktische hulp, handige tips en vriendschap? Het kan. Een vrijwilliger staat elke week voor je klaar.

Voor wie?

MIM/Home-Start is bedoeld voor gezinnen met in elk geval één kind van 6 jaar of jonger. In elk gezin komen wel eens spanningen voor. Bijvoorbeeld door ziekte, overbelasting, problemen met kinderen, partner, werk of geld. Vaak kun je dat prima zelf oplossen. Zo niet, dan is een luisterend oor of helpende hand heel fijn. Niemand in de buurt? Doe dan een beroep op MIM/Home-Start.

Vrijwilligers

Een vrijwilliger van MIM/Home-Start helpt je met de dingen die jij belangrijk vindt. Dat kan van alles zijn. Zo kan een vrijwilliger je helpen met het uitzoeken van een goede peuterspeelzaal, iets gezelligs doen met je kinderen of een keertje naar je administratie kijken als je dat fijn vindt. Maar een vrijwilliger kan je bijvoorbeeld ook helpen in contact te komen met andere moeders, zodat je met hen ervaringen kunt uitwisselen over het moederschap en misschien zelfs nieuwe vriendschappen kunt opbouwen. Alle vrijwilligers van MIM/Home-Start hebben zelf ervaring met het opvoeden van kinderen en weten dus precies tegen welke problemen en vragen je aanloopt. Bovendien traint Humanitas alle vrijwilligers voordat ze aan de slag gaan en worden ze ook daarna goed begeleid.

Hoe werkt het?

Als je je aanmeldt, bespreek je tijdens een kennismakingsgesprek met de coördinator van MIM/Home-Start hoe we je kunnen helpen. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt; we stemmen de ondersteuning af op wat voor jou - of jouw gezin - nodig is. Daarna koppelt de coördinator je aan een vrijwilliger. Als het klikt, spreken jullie ongeveer één keer per week af. Dat doen jullie bij jou thuis. De ondersteuning duurt meestal enkele maanden tot één of twee jaar. Je zal al snel merken dat het een opluchting is dat er iemand is die tijd vrijmaakt om naar je verhaal te luisteren en je helpt met het goed regelen van praktische zaken.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan! Neem contact op met één van de coördinatoren van MIM/Home-Start, Ilse van Berkel of Joland Widdershoven. Na je aanmelding zoekt de coördinator een passende vrijwilliger voor jou en je gezin. We hebben veel vrijwilligers. We vinden dus altijd wel iemand die je kan helpen.