BOR (Begeleide OmgangsRegeling)

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. BOR (Begeleide OmgangsRegeling) helpt je. Ook als spanningen na je scheiding goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug.

Voor wie?

Humanitas BOR (Begeleide OmgangsRegeling) is bedoeld voor gescheiden ouders met één of meer kinderen tussen de 0 en 12 jaar die het om wat voor reden dan ook niet eens kunnen worden over de omgangsregeling. Kom je er zelf niet uit? Een vrijwilliger van Humanitas BOR kan je helpen. Belangrijk is wel dat jullie als ouders allebei gemotiveerd zijn om mee te werken. En één van jullie moet wonen in de gemeente 's-Hertogenbosch of de regio Maasland (Oss, Bernheze en Maasdonk).

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Humanitas Begeleide OmgangsRegeling bieden praktische hulp bij het nakomen van de afspraken over de omgangsregeling na een scheiding. Een vrijwilliger kan bijvoorbeeld aanwezig zijn bij de overdracht van de kinderen. Of helpen met het halen en brengen van de kinderen. Als je dat prettig vindt, kan een vrijwilliger ook tips geven over hoe je het met je kinderen kunt hebben over de scheiding. Daarnaast kan je natuurlijk ook altijd met andere vragen over de opvoeding bij een vrijwilliger terecht, zoals 'Hoe ga ik om met het stellen van grenzen?' en 'Wat past er eigenlijk bij de leeftijd van mijn kind?'. Onze vrijwilligers gaan uit van het belang van de kinderen en zorgen voor een positieve en ontspannen sfeer. Het is goed om te weten dat zij nooit partij kiezen en geen dossier bijhouden. Alle vrijwilligers van Humanitas BOR hebben ervaring met het opvoeden van kinderen. Bovendien zijn zij goed getraind door Humanitas. Ze weten dus precies hoe ze je kunnen helpen.

Hoe werkt het?

Als je je aanmeldt, plannen we een kennismakingsgesprek. Daarna koppelt onze coördinator je aan een vrijwilliger. We zoeken én vinden altijd een vrijwilliger die bij jou en je gezin past. Samen met de vrijwilliger maak je praktische afspraken. Meestal spreken jullie één keer per week of één keer per twee weken af. De eerste afspraken vinden altijd plaats op een neutrale locatie, bijvoorbeeld in de speelkamer van BOR of in een openbare ruimte. Bijna alle ouders lukt het om binnen drie tot zes maanden goede afspraken te maken over de omgangsregeling en deze ook na te komen. En dat is natuurlijk het belangrijkste, want jullie kinderen hebben recht op contact met jullie allebei.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan! Neem contact op met de coördinator van Humanitas Begeleide OmgangsRegeling, Caroline Verschuuren. Na de aanmelding gaat de coördinator op zoek naar een passende vrijwilliger. We hebben veel verschillende vrijwilligers. We vinden dus altijd wel iemand je bij jou en je gezin past.

 

Echtscheiding?

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. BOR (Begeleide OmgangsRegeling) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan.

//www.youtube-nocookie.com/embed/9MxiM0Z-l9c#t=31