's-Hertogenbosch

Humanitas Computerhuis

Bij het Humanitas Computerhuis kun je meer leren over computers en het gebruik hiervan. Je kunt er een cursus volgen, oefenen op de computer tijdens de vrije inloopmomenten of een computer vakkundig laten repareren. Speciaal voor kinderen is er een huiswerkklas en de KinderComputerClub.

Voor wie?

Het Humanitas Computerhuis is bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen uit de wijk Nieuw Zuid en de gemeente ’s-Hertogenbosch. Iedereen die meer wil leren over computers en het gebruik hiervan is welkom. Heb je een kleine beurs of een klein sociaal netwerk? Geen probleem. Juist dan ben je van harte welkom. Kom gewoon eens binnenlopen!

Vrijwilligers

Bij het Humanitas Computerhuis werken ongeveer dertig vrijwilligers. Zij begeleiden de verschillende activiteiten. Daarnaast werken enkele vrijwilligers ook in de werkplaats van het Computerhuis. Hier kun je tegen een kleine vergoeding je computer laten repareren of schoonmaken. Elke woensdag- en vrijdagochtend van 9.30 tot 12.00 uur is er de vrije inloop. Tijdens de vrije inloop kun je vrij internetten, een spelletje spelen of de oefenstof van een cursus nog eens doornemen. Er zijn altijd enkele vrijwilligers aanwezig die kunnen helpen als je vastloopt of een vraag wilt stellen. Om 10.30 uur wordt er gezellig koffie gedronken. Alle vrijwilligers van het Humanitas Computerhuis zijn deskundig en hebben veel ervaring met het werken met computers. Ze helpen je graag op weg!

Hoe werkt het?

Voor sommige activiteiten van het Humanitas Computerhuis moet je je van te voren aanmelden. Dat geldt bijvoorbeeld voor de computercursussen, de huiswerkklas en de KinderComputerClub. Deze activiteiten vinden elke week plaats op een vast tijdstip. Voor de vrije inloop en de werkplaats is aanmelden niet nodig. Je kunt gewoon binnen komen lopen op een moment dat het jou uitkomt. Houd er wel rekening mee dat zowel de vrije inloop als de werkplaats openingstijden hebben. De vrije inloop wordt elke woensdag- en vrijdagochtend georganiseerd van 9.30 tot 12.00 uur; de werkplaats is elke dinsdag en donderdag open van 9.15 tot 15.00 uur en elke woensdag van 9.15 tot 13.00 uur.

Aanmelden

Wil je een computercursus volgen? Of je zoon of dochter aanmelden voor de huiswerkklas of de KinderComputerClub? Neem dan contact met ons op. Natuurlijk mag je ook gewoon een keertje binnen komen lopen. Je vindt het Computerhuis in de BBS Nieuw Zuid. Meer informatie over de verschillende activiteiten vindt je op de website van het Humanitas Computerhuis. Hier vind je ook het meest actuele cursusaanbod.