's-Hertogenbosch

Home-Start+

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start+ je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen.

Voor wie?

Home-Start+ is bedoeld voor gezinnen met in elk geval één kind tussen de 7 en 15 jaar. Als ouder doe je wat je kunt, maar heb je vast ook wel eens vragen. Reageer ik goed op mijn kinderen? Hoe kan ik het gedrag van mijn kinderen veranderen? En heb ik wel goed contact met mijn kinderen? Het kan fijn zijn om het daar met iemand over te hebben, zeker als je er alleen voor staat of bijvoorbeeld met je gezin door een moeilijke periode gaat. Een vrijwilliger van Home-Start+ kan je helpen.

Vrijwilligers

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Bij Home-Start+ krijg je de ondersteuning die bij jou en je gezin past. Jullie geven zelf aan waar jullie ondersteuning bij willen. Zo kan een vrijwilliger je zoon of dochter bijvoorbeeld helpen met het voorbereiden van een spreekbeurt, een keertje gaan voetballen of een boek voorlezen. Maar een vrijwilliger kan bijvoorbeeld ook met je meegaan als je een lastig gesprek hebt op school of je wijzen op nuttige voorzieningen en regelingen. Verwacht niet dat een vrijwilliger kant-en-klare oplossingen biedt voor al je problemen, maar hij of zij kan je wel op weg helpen. Alle vrijwilligers van Home-Start+ hebben zelf ervaring met het opvoeden van opgroeiende kinderen en weten dus precies tegen welke problemen en vragen je aanloopt. Bovendien traint Humanitas alle vrijwilligers voordat ze aan de slag gaan en worden ze ook daarna goed begeleid.

Hoe werkt het?

Als je je aanmeldt, bespreek je tijdens een kennismakingsgesprek met de coördinator van Home-Start+ hoe we je kunnen helpen. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt; we stemmen de ondersteuning af op wat voor jou - of jouw gezin - nodig is. Daarna koppelt de coördinator je aan een vrijwilliger. Als het klikt, spreken jullie één keer per week af. Dat doen jullie bij jou thuis. De ondersteuning duurt enkele maanden tot één jaar. Je zal al snel merken dat je meer zelfvertrouwen krijgt en het uiteindelijk weer alleen af kan!

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan! Neem contact op met één van de coördinatoren van Home-Start+, Petra Lamers of Jacqueline Vermeulen. Na je aanmelding zoekt de coördinator een passende vrijwilliger voor jou en je gezin. We hebben veel vrijwilligers. We vinden dus altijd wel iemand die je kan helpen.