Jeugdsupport

Humanitas Jeugdsupport helpt jongeren die te maken hebben (gehad) met jeugdzorg. Een vrijwilliger is iemand om mee te praten, helpt je meer vertrouwen in jezelf te krijgen en zelfstandiger te worden. Bijvoorbeeld door met je mee te denken en naar je te luisteren. En als je dat wilt, helpt een vrijwilliger je ook bij de dingen die jij belangrijk vindt, zoals het vinden van een baantje, woning of een leuke hobby.

Voor wie?

Humanitas Jeugdsupport biedt steun aan jongeren tussen de 11 en 25 jaar die te maken hebben (gehad) met jeugdzorg en onvoldoende steun van de mensen om hen heen ervaren. Zit je niet zo lekker in je vel? Voel je je soms alleen of niet begrepen? Of ben je simpelweg op zoek naar iemand om mee te praten en lijkt het je fijn als er iemand een tijdje voor je klaar staat? Meld je dan aan bij Humanitas Jeugdsupport! Onze vrijwilligers staan namelijk graag voor je klaar en helpen je door moeilijke tijden heen.

Vrijwilligers

Een jongerenmaatje van Humanitas Jeugdsupport denkt met je mee, is iemand om mee te praten en biedt je een luisterend oor. Het is iemand die oprecht aandacht heeft voor jou. Jullie ondernemen samen leuke dingen en je maatje helpt je bij dagelijkse zaken zoals keuzes maken, zelfstandig wonen, contact maken met anderen, vriendschappen, geldzaken, school, werk, vrije tijd… Eigenlijk alles wat jou bezighoudt in het leven. Dat zorgt er al snel voor dat je niet langer het gevoel hebt er alleen voor te staan. Zo krijg je weer vertrouwen in de toekomst! Alle vrijwilligers van Jeugdsupport vinden het leuk om iets voor een jongere te betekenen. Soms hebben ze zelf een lastige jeugd gehad en weten ze hoe belangrijk het is om iemand te hebben die naast je staat. Humanitas traint alle vrijwilligers voordat ze aan de slag gaan en zorgt voor goede begeleiding.

Hoe werkt het?

Als je je aanmeldt, plannen we een kennismakingsgesprek. De coördinator van Jeugdsupport bespreekt met je waar je precies hulp bij wilt en wat je verwacht van een jongerenmaatje. Daarna zoekt de coördinator een vrijwilliger die bij jou past. Klikt het? Dan wordt deze vrijwilliger jouw maatje. Jullie spreken ongeveer één keer per week met elkaar af. Daardoor hebben jullie veel tijd om elkaar beter te leren kennen. Dat geeft al snel een vertrouwd gevoel. Je hebt af en toe ook nog contact met de coördinator. De coördinator vindt het namelijk belangrijk om te horen of jij tevreden bent over het contact met jouw jongerenmaatje. Mocht dit niet het geval zijn, dan gaan jullie samen kijken naar een alternatief

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan! Neem zelf contact op met de coördinator van Jeugdsupport, Miek Alkemade. Of  bespreek het eerst met je ouders of de beroepskracht die je begeleidt en laat één van hen dan contact opnemen met haar. Na de aanmelding zoekt de coördinator een passende vrijwilliger voor jou. We hebben heel veel verschillende vrijwilligers. Er is dus altijd wel iemand die bij jou past.Ik durf mijn maatje recht in de ogen aan te kijken, en dat is voor mij niet vanzelf- sprekend.

Humanitas Jeugdsupport is er voor jongeren die te maken hebben (gehad) met jeugdzorg. Een vrijwilliger helpt je meer vertrouwen in jezelf te krijgen en zelfstandiger te worden.