's-Hertogenbosch

MentorMaatjes 's-Hertogenbosch

Huiswerk maken is leuker met de hulp van een MentorMaatje van Humanitas aan wie je alles kunt vragen. Vooral als er geen oudere broer of zus in de buurt is. Je maatje is er speciaal voor jou, zorgt voor plezier in het leren en geeft je zelfvertrouwen 'n oppepper. Want je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Voor wie?

Humanitas MentorMaatjes is bedoeld voor leerlingen in het basisonderwijs (uit groep 6 of hoger), voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Kun jij wel wat extra steun en begeleiding gebruiken? Bijvoorbeeld bij de overstap van basisschool naar voortgezet onderwijs, met je huiswerk of om te praten over wat je bezig houdt? Een MentorMaatje van Humanitas zorgt ervoor dat je weer lekker in je vel zit op school of thuis. 

Vrijwilligers

Een MentorMaatje is er speciaal voor jou en helpt je met de dingen die jij belangrijk vindt. Zo kan een MentorMaatje je bijvoorbeeld helpen met dat ene vak waar je altijd een onvoldoende voor haal, of met die spreekbeurten en boekpresentaties waar je zo tegenop ziet. Het kan natuurlijk ook zijn dat het met je schoolvakken allemaal goed gaat, maar dat je bijvoorbeeld een tikje onzeker bent, of het lastig vindt om nieuwe vrienden te maken op je nieuwe school. Ook dan kan een MentorMaatje van Humanitas je helpen. De MentorMaatjes van Humanitas zijn iets ouder dan jij; vaak studeren ze of hebben ze net een baan. Allemaal weten ze precies tegen welke problemen je aan kunt lopen op school of thuis. Bovendien traint Humanitas alle MentorMaatjes voordat ze aan de slag gaan. Ze weten dus precies hoe ze je kunnen helpen.

Hoe werkt het?

Maak je de overstap naar het voortgezet onderwijs? Dan kunnen jouw ouders, opvoeders of je leraar je aanmelden bij de coördinator. De begeleiding vindt dan niet per definitie op school plaats. We kiezen samen met jou en diegene die je heeft aangemeld een omgeving waar jij je het prettigst bij voelt. En we zoeken een MentorMaatje dat bij jou past. Jullie werken aan jouw hulpvraag en doen ook leuke dingen samen. Je spreekt één keer per week met jouw MentorMaatje af. Halverwege het schooljaar op jouw nieuwe school kijken jullie hoe het gaat.

In alle andere situaties moet jouw leraar je aanmelden bij de coördinator van Humanitas MentorMaatjes. Daarna gaan we op zoek naar een MentorMaatje dat bij jou past. Als we een MentorMaatje gevonden hebben, spreek je één keer per week met hem of haar af. Dit is altijd na schooltijd en op school. Jullie werken aan jouw hulpvraag en doen ook leuke dingen samen. Aan het einde van het schooljaar kijken jullie hoe het gaat.

Eigenlijk geldt voor alle leerlingen die begeleiding hebben gehad van een MentorMaatje dat het dan veel beter gaat. Zij hebben meer zelfvertrouwen, zijn gemotiveerder om goede cijfers te halen en werken vaker samen met klasgenootjes. Het schooljaar daarna hebben zij geen MentorMaatjes meer nodig.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan! Bespreek het eerst met je ouders en/of leraar. Als je gaat overstappen naar de middelbare school kunnen jouw ouders, opvoeders of je leraar je aanmelden bij de coördinator van Mentormaatjes (zie gegevens hiernaast). In de andere gevallen kan je leraar of je Individuele Begeleider (IB-er) je aanmelden bij de coördinator van MentorMaatjes, Jolanda Klerks. Na de aanmelding zoekt de coördinator een passende vrijwilliger voor jou. We hebben heel veel verschillende vrijwilligers. Er is dus altijd wel iemand die bij jou past.

Ik zie mijn maatje als een zus, maar ook als een grote vriendin en soms als een juf.

Huiswerk maken is leuker met de hulp van een MentorMaatje van Humanitas aan wie je alles kunt vragen. Je maatje is er speciaal voor jou, zorgt voor plezier in het leren en geeft je zelfvertrouwen 'n oppepper.

MentorMaatjes Een Nieuwe Stap in beeld

Dit is wat MentorMaatjes Een Nieuwe Stap voor jongeren betekend!

//www.youtube-nocookie.com/embed/UTrFWdrxC1w