Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben als je om wat voor reden dan ook je schulden niet kunt aflossen, je geldzake niet op orde krijgt of in de financiële problemen bent geraakt. Onze vrijwilligers bieden hulp bij de administratie en doen dat zolang tot je alles weer onder controle hebt.

Voor wie?

Humanitas Thuisadministratie is bedoeld voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het op orde brengen en houden van hun financiële administratie, het wegwerken van hun schulden of hun geldzake op orde willen brengen. Wil jij meer inzicht in je eigen inkomsten en uitgaven? Heb je door omstandigheden moeite om je eigen administratie te beheren? Of moet je misschien een schuldhulpverleningstraject voorbereiden? Een vrijwilliger van Humanitas Thuisadministratie kan je helpen. Ook als je hulp nodig hebt bij het aanvragen van bijzondere bijstand of het invullen van een (digitaal) formulier voor huur- of zorgtoeslag kun je bij Humanitas Thuisadministratie terecht. Het enige dat we van je vragen is dat je gemotiveerd bent om zelf iets aan je situatie te veranderen.

Vrijwilligers

De vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie bieden praktische hulp. Ze helpen je met het ordenen van je financiële administratie, geven tips hoe je beter met geld om kunt gaan en helpen je eventuele schulden af te lossen. Daarnaast zorgen ze ervoor dat je opnieuw een goede balans vindt tussen je inkomsten en uitgaven. Als je dat wilt, kan een vrijwilliger je ook tips geven over hoe je kunt bezuinigen en voor meer inkomsten kunt zorgen. En als dat nodig is, kan een vrijwilliger je ook begeleiden bij het voorbereiden van een schuldhulpverleningstraject. Het is belangrijk om te weten dat een vrijwilliger je administratie niet overneemt. Hij of zij helpt je alleen om zelf alles te regelen en jou de regie weer terug in handen te geven. Alle vrijwilligers van Thuisadministratie vinden het leuk om bezig te zijn met financiën en administratie. Bovendien zijn zij goed getraind door Humanitas. Ze weten dus precies hoe ze je kunnen helpen.

Hoe werkt het?

Als je je aanmeldt, plannen we een kennismakingsgesprek. Daarna koppelen we je aan een vrijwilliger. Deze vrijwilliger gaat samen met je aan de slag om weer overzicht te krijgen in je administratie. Jullie spreken ongeveer één keer in de week met elkaar af bij jou thuis. Bijna iedereen voelt zich na een korte tijd al enorm geholpen en na een langere periode kunnen mensen al heel vaak zelfstandig verder. Dat geldt vast ook voor jou. En als je dat wilt, komen we ook daarna nog af en toe langs om te horen hoe het gaat.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan! Vul hiervoor het aanmeldformulier in en stuur deze naar ta.denbosch@humanitas.nl.

Voor vragen kun je contact opnemen met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie, Anke Smolders. Na de aanmelding zoekt de coördinator een passende vrijwilliger voor jou. We hebben veel vrijwilligers. We vinden dus altijd wel iemand die je kan helpen.

Iemand anders aanmelden? Download hier het aanmeldformulier en de werkwijze en criteria.

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger biedt hulp bij je administratie en doet dat net zolang tot je alles weer onder controle hebt.

//www.youtube-nocookie.com/embed/kC2SoIT1lTY
Humanitas: Thuisadministratie

Inkomenskaart 2019

Deze inkomenskaart geeft een overzicht van landelijke en lokale inkomensondersteunende regelingen, voorzieningen en dienstverlening. Per regeling staan de voorwaarden globaal benoemd.