Wel Thuis

Als je als gezin begeleid wordt door een Gecertificeerde instelling of Sociaal Wijkteam, kun je een beroep doen op Humanitas Wel Thuis. Een vrijwilliger biedt je een luisterend oor en helpt je met alledaagse zaken, zoals de opvoeding of contacten met instanties. Onze vrijwilligers zijn onafhankelijk en richten zich op het welzijn van jouw gezin.

Voor wie?

Humanitas Wel Thuis is bedoeld voor kwetsbare gezinnen die begeleid worden door een Gecertificeerde Instelling of Sociaal Wijkteam. Het gaat om gezinnen waarbij er zorgen zijn om de veiligheid van het kind of de kinderen. Ook als er misschien sprake is van een Onder Toezicht Stelling of een dreigende uithuisplaatsing, kan je gezin ondersteund worden door een vrijwilliger van Wel Thuis. Een vrijwilliger van Wel Thuis ondersteunt alle gezinsleden, naast de begeleiding die jullie krijgen vanuit een Gecertificeerde Instelling of Sociaal Wijkteam.

Vrijwilligers

Elk gezin is anders. Elke vraag ook. Daarom krijg je ondersteuning die bij jou en je gezin past. Een vrijwilliger van Wel Thuis is géén hulpverlener, maar helpt gezinnen met een lastige thuissituatie. Het is iemand die met je meekijkt vanuit zijn of haar eigen ervaring, de tijd neemt om naar je te luisteren en je ondersteunt waar nodig. Ook kan een vrijwilliger met je meegaan naar afspraken bij instanties, de school van je kinderen of de gemeente. Daarnaast ondersteunt een vrijwilliger je om doelen uit het gezinsplan van een Gecertificeerde Instelling of Sociaal Wijkteam te vertalen naar de praktijk. Hoe geef je de opvoeding vorm? Hoe wil je het, wat kan je en wat wordt er van je verwacht? Samen met de vrijwilliger kijk je wie in je omgeving je kan helpen. De vrijwilliger is er voor jou én voor jouw kinderen; samen bespreken jullie struikelblokken, spanningen, en natuurlijk ook successen. Een vrijwilliger lost je problemen niet op, maar kan je wel op weg helpen. Humanitas Wel Thuis werkt met ervaren, betrokken en gemotiveerde vrijwilligers. Bovendien traint Humanitas alle vrijwilligers voordat ze aan de slag gaan.

Hoe werkt het?

Als je je aanmeldt, neemt de coördinator van Wel Thuis contact met je op voor een kennismaking en verdere uitleg. Samen met de coördinator bespreek je op wat voor manier een vrijwilliger jou en je gezin kan ondersteunen. Daarna koppelt de coördinator je aan een vrijwilliger. Als het klikt, spreken jullie ongeveer één tot twee keer per week af. Je spreekt samen met de vrijwilliger af op welke dag en tijd dit het beste uitkomt. De vrijwilliger blijft jou en je gezin ten minste één jaar ondersteunen. Hoe lang de ondersteuning precies duurt, bespreek je samen met je vrijwilliger, de coördinator van Humanitas en je hulpverlener de Gecertificeerde Instelling of Sociaal Wijkteam. Het contact, de inzet en de verantwoordelijkheid van je hulpverlener van de Gecertificeerde Instelling of Sociaal Wijkteam blijft in deze periode hetzelfde.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan! Het enige dat we van je vragen is inzet en motivatie. Neem contact op met de coördinatoren van Humanitas Wel Thuis, Valérie Spijkers of Danielle van de Sande.

Wel Thuis

Als je als gezin begeleid wordt door een Gecertificeerde Instelling of Sociaal Wijkteam, kun je een beroep doen op Humanitas Wel Thuis. Een vrijwilliger biedt je een luisterend oor en helpt je met alledaagse zaken, zoals de opvoeding of contacten met instanties.

//www.youtube-nocookie.com/embed/9bveZ_bI5iQ