MentorMaatjes Mentoring & Coaching Den Bosch

Je wilt iets bereiken, maar krijgt het niet voor elkaar. Een mentor of coach kan je helpen en is er speciaal voor jou. Een mentor/coach geeft je een steuntje in de rug, heeft een luisterend oor en geeft persoonlijke aandacht. Hij/zij zorgt voor plezier in de dingen die je wilt leren en geeft je zelfvertrouwen een oppepper want je kunt vaak meer dan je zelf denkt.

Voor wie?

Mentoring & Coaching richt zich op jongeren vanaf 11 (groep 7) tot en met 23 jaar. Kwetsbare jongeren die niet lekker in hun vel zitten en kleine of grote hulpvragen hebben op het gebied van school, werk en/of persoonlijke groei.

Vrijwilligers

Een mentor/coach is er speciaal voor jou en helpt je met de dingen die jij belangrijk vindt. Het is iemand die je aardig vindt en aan wie je kunt vragen en vertellen wat je maar wilt. Jullie doen samen leuke dingen en werken eventueel samen aan jouw persoonlijke doelen. Mentoring & Coaching heeft mentor/coaches in alle soorten en maten. Van jong tot oud, met verschillende achtergronden en banen en met verschillende interesses. Humanitas traint alle mentoren/coaches voordat ze aan de slag gaan. Ze weten dus precies hoe ze je kunnen begeleiden.

Hoe werkt het?

Vanuit de vraag van de jongeren wordt er een passend maatjes of coaching traject ingezet om jongeren te helpen bij hun problemen, onzekerheden of het maken van belangrijke keuzes voor hun toekomst.

Een traject start met een aanmelding en een kennismakingsgesprek. Daarna koppelt de coördinator van Mentoring & Coaching je aan een mentor/coach. Als het klikt tussen jullie, gaat het traject van start. Klikt het niet? Dan zoekt de coördinator een andere coach voor je. Je spreekt gemiddeld één keer in de week samen af. Dit doe je minimaal drie en maximaal 12 maanden lang. Je begint met elkaar te leren kennen en duidelijk te krijgen wat je met elkaar mogelijk wil bereiken.  De coördinatoren volgen jullie koppeling en op het einde blikken we gezamenlijk terug om te kijken of de ondersteuning van de mentor/coach je heeft geholpen.

Aanmelden

Aanmelden kan op verschillende manieren. Denk je: een persoonlijke mentor/coach is wel iets voor mij? Bespreek het dan eens met je ouders, opvoeders of je leraar. Laat één van hen dan contact opnemen met de coördinator van Mentoring & Coaching. Ben je ouder dan 18? Dan kun je uiteraard ook zelf contact opnemen.