Het programma MDT de Award

De Award is een project in Maatschappelijke Diensttijd. De invulling van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT) gecombineerd met de methode van niet-formeel leren bij de Award maakt dit project zeer aantrekkelijk voor jongeren. Talentontwikkeling, zelfstandigheid en maatschappelijke betrokkenheid van jongeren tussen de 14 tot en met 24 jaar staat centraal.

Het programma biedt een structuur waarbinnen jongeren verschillende soorten (zelfgekozen) activiteiten Buiten schooltijd ondernemen. Ze stellen zichzelf doelen en proberen dat binnen een bepaalde periode te bereiken. Daarbij worden ze begeleid door een Award begeleider, waarbij zoveel mogelijk 'zelf doen' voorop staat.

Het programma voor de deelnemers bestaat uit vier onderdelen:

Vrijwilligerswerk 

De deelnemer doet vrijwilligerswerk waarmee zij/hij anderen helpt en laat zien dat zij/hij verantwoordelijkheid neemt om een steentje bij te dragen aan de samenleving.

Sport 

De deelnemer kiest zijn/haar eigen sport, met eigen doel en verbetert hierdoor de conditie en prestaties.

Individueel talent 

De Award deelnemer gaat aan de slag met het verder ontwikkelen van zijn/haar eigen talent.

Expeditie 

Met een kleine groep maken de deelnemers een trektocht van een aantal dagen door de natuur, zo basic mogelijk.

De jongeren ontvangen 2 certificaten, een voor het afronden van hun MDT. En een internationaal erkend voor het afronden van de Award.

Word Award begeleider

Wil jij jongeren verder helpen in hun zoektocht en hun ontwikkeling? Ze laten ontdekken dat ze veel meer kunnen dan ze denken? Leren plannen, afmaken, afspraken nakomen, verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken? Ze stimuleren en te helpen iets goeds te doen voor hun omgeving?

Dan is de Award een prachtige methodiek om dat vorm te geven! Je volgt een korte training tot Award begeleider en je kunt aan de slag. Uiteraard ondersteunt onze organisatie jou met allerlei beschikbare tools.

Lijkt het je wat om begeleider te worden? Of heb je nog vragen? Geen probleem, daar zijn we voor!