's-Hertogenbosch

Tandem

Humanitas Tandem: met z’n tweeën durf je en doe je meer

Misschien voel je je soms eenzaam. Dat kan jong en oud overkomen, ongeacht leeftijd, levensverhaal of leefomstandigheden. De stap om weer onder de mensen te komen, is gemakkelijker te nemen als je met z’n tweeën bent. Met een vrijwilliger van Humanitas Tandem bijvoorbeeld. Jouw vrijwilliger luistert, geeft je aandacht, vriendschappelijk contact van mens tot mens, en steun. Alles is erop gericht om je het plezier en zelfvertrouwen (terug) te geven dat je nodig hebt om je eigen contacten op te bouwen. Ben je 18 jaar of ouder, maar nog geen 56? Dan kun je bij ons terecht. Wanneer je ouder bent dan 55 kan je terecht bij Divers voor een participatiecoach.

Voor wie?

Wil je graag een vrijwilliger om samen mee op stap te gaan? Maar lukt het niet om contacten te leggen, of weet je niet goed hoe? Onze activiteiten zijn speciaal toegespitst op jouw behoeften, ongeacht je achtergrond. Humanitas zoekt een vrijwilliger voor je om samen gezellige dingen te doen en te genieten van alledaagse dingen. Wandelen of winkelen, bijvoorbeeld. Of een museum bezoeken. En natuurlijk kun je praten over wat jou bezighoudt. Onder de mensen komen, is gemakkelijker met z’n tweeën. De vrijwilliger kan je ook helpen bij het zoeken naar andere contacten.

Vrijwilligers

Samen met de vrijwilliger spreken jullie één keer per week, of één keer in de twee weken af. Een goed gesprek, wandelen, tuinieren, hardlopen, een bezoek aan een museum of een gezellig kopje koffie op een terrasje; het kan van alles zijn, net waar jij behoefte aan hebt. Ongeveer één jaar ondersteunt je vrijwilliger jou om je het plezier en zelfvertrouwen te geven dat je nodig hebt. Zo kun je straks zelf nieuwe contacten leggen en oude onderhouden. Verwacht niet dat een vrijwilliger kant-en-klare oplossingen biedt voor al je problemen, maar hij of zij kan je wel op weg helpen. Bovendien traint Humanitas alle vrijwilligers voordat ze aan de slag gaan en worden ze ook daarna goed begeleid.

Hoe werkt het?

Als je je aanmeldt, bespreek je tijdens een kennismakingsgesprek met de coördinator waarmee we je kunnen helpen. Jouw vragen zijn daarbij het uitgangspunt; we stemmen de ondersteuning af op wat voor jou nodig is. Daarna koppelt de coördinator je aan een vrijwilliger. Als het klikt, spreken jullie één keer per week af. Is er geen klik, dan regelen we een andere vrijwilliger. Na ’n maand of twee vraagt de coördinator aan allebei of de klik er nog steeds is.

Aanmelden

Neem contact op met de coördinator van Humanitas Tandem, Jacqueline Vermeulen. Dit kan via j.vermeulen@humanitas.nl of telefoon 0624700393.