Eenzaamheid in beeld

Tijdens de startconferentie van de Bossche Coalitie Erbij op donderdag 25 juni 2015 geeft beeldend kunstenaar en fotograaf Mo van Hal haar kijk op het thema eenzaamheid. Binnenkort verschijnt haar fotoboek 'Kluister – twee eenzame levens'. Mo heeft zich voor dit boek verdiept in het leven van twee Rosmalense kluizenaars en deelt tijdens de conferentie haar ervaringen. Ook is er een kleine foto-expositie. Een gedeelte van de opbrengst van het boek doneert Mo aan Humanitas ter ondersteuning van projecten tegen eenzaamheid.

In het boek 'Kluister – twee eenzame levens' portretteert Mo van Hal de levens van Henk en Peer uit Rosmalen. Hun levens zijn heel verschillend, maar vertonen één overeenkomst: ze leven als kluizenaars en hebben zich afgezonderd van de wereld om zich heen. Het boek schetst hun eenzame levens dat voor de buitenwereld verborgen bleef. Mo: "Met mijn foto's heb ik zeker niet willen inbreken in hun levenswijze, maar wil ik tonen hoe kluizenaars als Henk en Peer leven in een tijd die heeft stilgestaan. Dit zonder daar een oordeel over te vellen." Het boek is te koop tijdens de startconferentie van de Bossche Coalitie Erbij, maar ook in diverse boekwinkels in Rosmalen en 's-Hertogenbosch (waaronder De Omslag, Robben en Adr. Heinen) en via www.kluister.com. De prijs is € 25,-, waarvan € 5,- naar Humanitas gaat ter ondersteuning van projecten tegen eenzaamheid.

Peer

Bossche Coalitie Erbij

De Bossche Coalitie Erbij organiseert de startconferentie om de krachten van de verschillende organisaties die actief zijn of willen worden op het gebied van eenzaamheid te bundelen. Er zijn meerdere gastsprekers uitgenodigd om hun kennis en inzichten te delen, waaronder wethouder Paul Kagie, universitair hoofddocent Anja Machielse en de 'Sandwichman' Dennis Lohuis. Humanitas 's-Hertogenbosch en Welzijn Divers zijn kartrekkers van de Bossche Coalitie Erbij en organiseren de startconferentie in samenwerking met de gemeente 's-Hertogenbosch. Kernpartners zijn: Sensoor, De Zonnebloem en Resto van Harte. De startconferentie wordt georganiseerd bij Maaspoort Sports & Events van 13.30 tot 17.00 uur op donderdag 25 juni 2015. De conferentie is interessant voor iedereen die actief is of wil worden in de strijd tegen eenzaamheid. Aanmelden is nog steeds mogelijk via ce.denbosch@humanitas.nl onder vermelding van naam, functie, organisatie, e-mailadres en telefoonnummer. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Peer

Terug naar het nieuwsoverzicht