’s-Hertogenbosch start proef met training tegen eenzaamheid

In de gemeente ’s-Hertogenbosch start eind november een proef met de online training ‘Meer contact’. Deelnemers aan de training leren wat zij zélf kunnen doen om meer contact te krijgen en dus minder eenzaam te worden. De training is ontwikkeld door Bureau Over-ons. De proef loopt tot 1 maart 2020 en is omarmd door de Bossche Coalitie Eenzaamheid, met daarin onder andere de gemeente, GGD en Humanitas.

Deelnemers aan de online training ontvangen twee maanden lang elke dag een e-mail met informatie, bewustwordingsoefeningen en praktijkopdrachten. Het leerproces wordt ondersteund door persoonlijke begeleiding via whatsapp. Als deelnemer leer je in twee maanden tijd wat je zélf kan doen om meer en leukere contacten te krijgen. Je begint thuis in je eigen veilige omgeving en gaat van lieverlee steeds vaker buiten de deur praktijkopdrachten doen. De mails en opdrachten kosten nooit meer dan tien minuten per dag en zijn leuk en luchtig van opzet. Door de persoonlijke begeleiding via whatsapp blijven deelnemers gemotiveerd.

Deelnemende partijen werven ieder maximaal tien proefpersonen die de training gaan volgen. Jacqueline Vermeulen, coördinator eenzaamheid bij Humanitas ’s-Hertogenbosch introduceerde de training bij de Bossche Coalitie Eenzaamheid. Vermeulen: ‘Eenzaamheid is erg in de belangstelling de laatste tijd. Meer en meer wordt bekend dat eenzaamheid maar door één persoon op te lossen is, namelijk door de persoon die het treft. Er is alleen nog niet zo heel veel aanbod dat daarop gericht is. Deze training heeft die ambitie in elk geval wél. Deelname is gratis. Het is dus zeker de moeite waard om de training te proberen!’

Interesse?

Deelname is tijdens de proefperiode gratis. Er is nog plaats voor enkele deelnemers! Dus:

  • Wil jij meer contact en wil je daar zelf je best voor doen?
  • Heb jij een computer of laptop waarop je e-mail kan ontvangen?
  • En heb je een mobiele telefoon met whatsapp?

Meld je dan aan via: https://www.over-ons.nl/zo-krijg-jij-meer-contacten.html of stuur een e-mail naar: eva@over-ons.nl

 

Terug naar het nieuwsoverzicht