En? Wie nodig jij uit deze zomer?

Coalitie Erbij vraagt deze zomer extra aandacht voor 'zomereenzaamheid'. Op zaterdag 6 juni 2015 wordt de campagne 'Wie nodig jij uit deze zomer?' gelanceerd. Humanitas doet ook mee als kernlid van het landelijke samenwerkingsverband tegen eenzaamheid.

Veel mensen zien als een berg op tegen de zomervakantie. Het lijkt alsof heel Nederland op vakantie is en de meeste verenigingen en andere activiteiten hebben een zomerstop. Mensen die al weinig contacten hebben, voelen zich in deze periode extra eenzaam.

Stuur een kaartje!

Iedereen kent wel iemand voor wie de zomer is van weinig sociale contacten. Een oude buur, een ver familielid, een kennis of iemand uit de straat. Soms is er sprake van eenzaamheid. Eenzaamheid kan iedereen overkomen, zeker bij verlies van een dierbare of als de gezondheid het laat afweten. Coalitie Erbij en Humanitas roepen iedereen op om te letten op mensen die zich mogelijk eenzaam voelen in de zomer. Verras deze mensen met een kaartje en spreek af om bij te praten of samen iets te ondernemen!

Kaartie 'Wie nodig jij uit?' Coalitie Erbij

Hoe werkt het?

Er is vanaf 6 juni 2015 een speciaal kaartje beschikbaar waarmee je iemand kunt uitnodigingen. Op dit kaartje kun je aankruisen wat je wilt gaan doen. Het kaartje kun je ophalen bij Humanitas, op de Sonniusstraat 3 in 's-Hertogenbosch. Natuurlijk kun je ook zelf een kaartje sturen, even bellen of gewoon langslopen. Ook kun je een e-card sturen via www.wienodigjijuit.nl. Het eerste kaartje wordt op zaterdag 6 juni 2015 verstuurd door Babette van Veen, ambassadeur van Coalitie Erbij. Wie nodig jij uit deze zomer?

Terug naar het nieuwsoverzicht