Gemeenten onder de indruk van Humanitas

Dinsdagmiddag 26 november 2013 organiseerde Humanitas ’s-Hertogenbosch een politieke bijeenkomst. Raadsleden maakten deze middag kennis met de verschillende projecten van Humanitas in de regio ’s-Hertogenbosch. Zowel coördinatoren als vrijwilligers waren aanwezig en vertelden enthousiast hun verhaal!

De politieke bijeenkomst trok een divers publiek. Raadsleden van verschillende politieke partijen hadden zich aangemeld voor de bijeenkomst. De SP, het CDA, de PvdA, de VVD, GroenLinks, D66 en Rosmalens Belang: allen waren zij vertegenwoordigd. Bijzonder was ook dat niet alleen raadsleden uit de gemeente ’s-Hertogenbosch aanwezig waren, maar ook raadsleden uit de gemeenten Oss, Sint-Michielsgestel, Schijndel en Vught.

Joland Widdershoven in gesprek met Hanneke Smits

Humanitas: partner in transitie

Met de transities in het vooruitzicht vindt Humanitas ’s-Hertogenbosch het extra belangrijk dat gemeenten weten wat zij allemaal te bieden heeft. Op dit moment bereiden gemeenten zich voor op drie transities in het sociale domein. Bij alle drie de transities ligt de focus op het vergroten van de eigen verantwoordelijkheid van burgers en het doeltreffender organiseren van de ondersteuning. Voor Humanitas zijn deze uitgangspunten niet nieuw. Al meer dan 65 jaar werkt Humanitas op deze wijze. Humanitas gaat uit van de kracht van elk mens. Door zowel deelnemers als vrijwilligers zelf de regie in handen te geven, stimuleert Humanitas hen de eigen kracht te ontdekken en in te zetten. En laat dat nu precies zijn waar het bij de transities allemaal om draait!

Een vrijwilligster van doorstart deelt haar ervaringen

Onder de indruk

De raadsleden waren onder de indruk van alle verhalen. “Geweldig om te horen hoe vrijwilligers mensen helpen hun zelfredzaamheid te vergroten!”, was een veelgehoorde reactie. Diverse raadsleden gaven ook aan nu beter op de hoogte te zijn van de verschillende projecten die Humanitas aanbiedt in de regio ’s-Hertogenbosch. De naam ‘Humanitas’ hadden zij wel eens eerder gehoord, maar dat de projecten zó divers zijn wisten zij niet. Verbazing was er bijvoorbeeld over het feit dat Humanitas in de regio de enige aanbieder is van een project zoals Thuisadministratie, waarbij mensen zonder daarvoor te moeten betalen ondersteuning krijgen bij het op orde brengen én houden van hun administratie. De raadsleden hadden ook nog enkele tips. Zo gaven zij bijvoorbeeld aan hoe Humanitas nog beter kan samenwerken met andere organisaties in de regio. Kortom: Humanitas kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst!

Ilse van Berkel vertelt over MIM/Home-Start

Terug naar het nieuwsoverzicht