Geslaagde open dag Humanitas Computerhuis

Zaterdag 20 april 2013 was het zover: de BBS Nieuw Zuid opende officieel haar deuren. Het Humanitas Computerhuis organiseerde die dag een open dag. Veel bewoners uit de wijk kwamen een kijkje nemen. Het was een geslaagde dag!

Iedereen was enthousiast over de nieuwe locatie van het Humanitas Computerhuis. Al in maart verhuisde het Computerhuis naar de BBS Nieuw Zuid. De BBS Nieuw Zuid is ‘passief gebouwd’. Dat betekent dat het gebouw duurzaam en energiezuinig is. De isolatie is zo sterk dat er bijna geen verwarming of koeling van het gebouw nodig is. De BBS Nieuw Zuid moet het centrale ontmoetingspunt worden voor bewoners uit de wijk. Het is een plek met kansen voor kinderen én hun ouders.

Vrijwilliger Computerhuis kijkt mee met leerling

Activiteiten voor jong en oud

Op zaterdag 20 april 2013 werd de BBS Nieuw Zuid officieel geopend. Wethouder Ruud Schouten leidde de spectaculaire ‘groene’ openingsceremonie. Daarna konden bezoekers een kijkje komen nemen in het gebouw. Het Humanitas Computerhuis had diverse activiteiten georganiseerd voor de bezoekers. Op de informatiemarkt konden zij bijvoorbeeld meer informatie krijgen over de activiteiten en projecten van Humanitas. Maar bezoekers konden ook meedoen aan een quiz. Daar waren verschillende prijzen mee te winnen. De hoofdprijs was een pc, maar je kon bijvoorbeeld ook een computercursus of een computerreparatie winnen.

Aan de kinderen was ook gedacht. Zij konden in het leslokaal van het Humanitas Computerhuis de Wii uitproberen. Buiten konden zij deelnemen aan het ‘test-je-pc-kennis-parcours’. Het parcours bestond uit verschillende onderdelen. Eerst moest je een aantal computermuizen in een mand gooien en een toetsenbord repareren. Vervolgens moest je de juiste computeronderdelen bij elkaar zoeken. Tot slot moest je uit een mand met stekkers een USB-kabel zien te vinden. Iedereen deed erg zijn best de snelste te zijn. De snelste deelnemer won namelijk een snoepzak!

Deelnemer aan spelparcours open dag Humanitas Computerhuis

Nieuwsgierig geworden?

Op de open dag van het Humanitas Computerhuis zijn veel foto’s gemaakt. De leukste hebben we op de Facebookpagina van Humanitas ’s-Hertogenbosch gezet. Kijk snel of jij ook op de foto staat!

Terug naar het nieuwsoverzicht