Go4it! Jongerencoaching gaat in ’s-Hertogenbosch verder onder vlag van Humanitas

Het programma Go4it! wordt vanaf mei 2015 onderdeel van Humanitas 's-Hertogenbosch. Go4it! is een coachingsprogramma voor jongeren tussen de 11 en 23 jaar. Letty van Gerwen bracht het programma in 2011 naar 's-Hertogenbosch. Inmiddels heeft Go4it! bijna 170 jongeren ondersteund en ongeveer 60 vrijwilligers aan zich weten te binden. Om de continuïteit van het programma te waarborgen, heeft Go4it! besloten een samenwerking aan te gaan met Humanitas. Het Oranje Fonds en de gemeente 's-Hertogenbosch hebben daartoe financiële middelen beschikbaar gesteld. Go4it! is ook actief in Eindhoven en Best/Oirschot. Daar blijft Go4it! Jongerencoaching als zelfstandige stichting bestaan.

Go4it! koppelt jongeren aan een persoonlijke coach, een vrijwilliger die speciaal getraind is om de jongeren te stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Tijdens het coachingstraject werken de coaches met de jongeren aan persoonlijke doelen, zoals het behalen van een diploma, het kiezen van een geschikte opleiding of het leren omgaan met de situatie thuis. De coach fungeert daarnaast ook als vertrouwenspersoon. Jongeren kunnen werkelijk met alles terecht bij de coach, iets wat zij zelf ook als zeer prettig ervaren. Een coachingstraject bij Go4it! duurt minimaal 3 en maximaal 12 maanden. Daarna heeft de jongere weer voldoende zelfvertrouwen om zelfstandig verder te gaan. Het is gebleken dat ruim 70 procent van alle coachingstrajecten succesvol wordt afgerond. In dat geval hebben de jongeren hun persoonlijke doel (grotendeels) bereikt en zitten zij zichtbaar beter in hun vel.

Perfecte match

Humanitas 's-Hertogenbosch heeft veel programma's waarbij vrijwilligers ondersteuning geven aan leerlingen en jongeren in een bepaalde fase van hun leven. Het was dan ook een logische keuze om Go4it! onder te brengen bij Humanitas. Go4it! past goed binnen het bestaande aanbod van Humanitas. In de regio 's-Hertogenbosch heeft Humanitas nog drie andere programma's voor leerlingen en jongeren: 'MentorMaatjes', 'MentorMaatjes Een Nieuwe Stap' en 'Jeugdsupport'. MentorMaatjes is bedoeld voor leerlingen die behoefte hebben aan een maatje dat hen op school een extra steuntje in de rug biedt. Een Nieuwe Stap richt zich op leerlingen in groep 8 die de overstap maken naar de brugklas. Jeugdsupport is er voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar die te maken hebben of hebben gehad met jeugdzorg. Met de komst van Go4it! heeft Humanitas 's-Hertogenbosch nu dus vier programma's voor leerlingen en jongeren. En dat vergroot de kans dat er na aanmelding snel een goede match met een vrijwilliger wordt gevonden!

Paatrick op bezoek op de kazerne (rechts is coach Leon Rijt)

Wat verandert er?

Aanmelden voor Go4it! kan altijd, ook in deze periode van overgang. De verwachting is dat er in mei 2015 een nieuwe coördinator voor Go4it! wordt aangesteld. Tot die tijd kunnen deelnemers en vrijwilligers zich nog gewoon aanmelden bij Letty van Gerwen via lettyvangerwen@go4itjongerencoaching.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht