Het Humanitas Computerhuis bestaat 10 jaar!

Donderdag 28 maart 2013 viert het Humanitas Computerhuis zijn 10-jarig jubileum. Bestuursleden, coördinatoren en vrijwilligers staan stil bij dit jubileum op de nieuwe locatie in de BBS. Daarnaast is ook wethouder Jeroen Weyers uitgenodigd. Gezamenlijk geven zij de aftrap voor een jaar vol activiteiten.

Het Computerhuis viel vroeger onder Laborel, een organisatie die mensen begeleidde die hulp nodig hadden bij het zoeken naar werk. Laborel ging echter failliet. Het Computerhuis dreigde zijn bestaansrecht te verliezen. In een laatste poging om het project te redden, werden een aantal vrijwilligersorganisaties aangeschreven. Verschillende organisaties waren geïnteresseerd, waaronder ook Humanitas. Uiteindelijk werd met een doorslaggevend aantal stemmen door de vrijwilligers zelf gekozen voor Humanitas.

47 vrijwilligers, 400 bezoekers

Nu is het 10 jaar later. Het Humanitas Computerhuis biedt mensen nog steeds de mogelijkheid om meer te leren over computers en het gebruik hiervan. Daarnaast is het Humanitas Computerhuis een ontmoetingsplek voor mensen met een kleine beurs en een klein sociaal netwerk. Het draait dus zeker niet alleen maar om computers. Veel bezoekers komen juist voor de gezelligheid naar het Humanitas Computerhuis. Inmiddels werken er 47 vrijwilligers en heeft het Humanitas Computerhuis jaarlijks zo’n 400 vaste bezoekers.

Jubileumjaar

Het komende jaar worden er diverse activiteiten georganiseerd om het 10-jarig jubileum van het Humanitas Computerhuis te vieren. Donderdag 28 maart 2013 wordt hier het startschot voor gegeven. Bestuursleden, coördinatoren en vrijwilligers komen bijeen op de nieuwe locatie in de BBS. Daarnaast is ook wethouder Jeroen Weyers van Volkshuisvesting, Welzijn en Cultuur uitgenodigd om kennis te maken met het Humanitas Computerhuis. 

Terug naar het nieuwsoverzicht