Humanitas en Welzijn Divers organiseren workshops ‘Jongeren en Eenzaamheid!?’

Humanitas ’s-Hertogenbosch en Welzijn Divers organiseren als kartrekkers van de Bossche Coalitie Erbij in ’s-Hertogenbosch twee workshops ‘Jongeren en Eenzaamheid!?’. De workshops zijn bedoeld voor jongeren tot ongeveer 25 jaar die als vrijwilliger te maken krijgen met eenzaamheid onder leeftijdgenoten. De workshops vormen in ’s-Hertogenbosch de afsluiting van de Week tegen Eenzaamheid. Op dinsdag 6 oktober 2015 wordt de workshop georganiseerd bij JC De Poort en op woensdag 7 oktober 2015 bij JC Number One. Beide workshops beginnen om 19.30 uur en eindigen om 21.30 uur. Aanmelden kan via t.hamers@divers.nl. Per workshop is plaats voor 8 tot 25 vrijwilligers.

Eenzaamheid komt onder alle leeftijden voor, dus ook onderen jongeren. In de leeftijd van 12 tot 18 jaar geeft 20 procent aan zich eenzaam te voelen en in de groep van 18 tot 35 jaar is dit zelfs 30 procent. Om jonge vrijwilligers extra bagage mee te geven over hoe eenzaamheid onder jongeren gesignaleerd en aangepakt kan worden, biedt de Bossche Coalitie Erbij in samenwerking met de landelijke Coalitie Erbij deze workshops aan.

Over de workshops

Ben je aangesloten bij een studievereniging, jongerencentrum of vrijwilligersorganisatie en kom je veel in contact met leeftijdgenoten waarvan je soms vermoedt dat zij eenzaam zijn? Of ben je benieuwd hoe je eenzaamheid kunt signaleren? Wil je weten hoe je (je eigen) eenzaamheid kunt voorkomen of kunt aanpakken?  Meld je dan aan voor één van de workshops ‘Jongeren en Eenzaamheid!?’.

In de workshops staan casussen centraal. Je leert hoe je eenzaamheid kunt signaleren, hoe je (je eigen) eenzaamheid bespreekbaar kunt maken en naar welke organisaties/ personen je kunt doorverwijzen. Het is een interactieve en inspirerende workshop met ook veel ruimte voor onderlinge ontmoeting. Het doel van de workshop is om inzicht te krijgen in hoe je eenzaamheid kunt signaleren. Je leert van elkaar hoe en waar je dit het beste bespreekbaar kunt maken. Dus: kom erbij en maak eenzaamheid signaleerbaar en bespreekbaar!

Week vol activiteiten tegen eenzaamheid

Met het thema ‘Kom erbij & verbind’ organiseert Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid, voor het zesde achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid, van 24 september tot en met 3 oktober 2015. In deze week vinden honderden activiteiten plaats in het land, waaronder de workshops ‘Jongeren en eenzaamheid?!’. Voor meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid kijk op www.samentegeneenzaamheid.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht