Humanitas en Welzijn Divers verzorgen aftrap Week tegen Eenzaamheid in ‘s-Hertogenbosch

Humanitas ’s-Hertogenbosch en Welzijn Divers organiseren als kartrekkers van de Bossche Coalitie Erbij een informatiebijeenkomst over eenzaamheid speciaal voor vrijwilligers. De informatiebijeenkomst vormt in ’s-Hertogenbosch de aftrap van de Week tegen Eenzaamheid en vindt plaats op woensdag 23 september 2015 van 18.30 tot 21.00 uur bij Park Eemwijk aan de Eemweg 114 in ‘s-Hertogenbosch. Vrijwilligers kunnen zich nu aanmelden via t.hamers@divers.nl. Er is plaats voor 60 vrijwilligers.

Er zijn vele vrijwilligers actief in ’s-Hertogenbosch die bij eenzame mensen op bezoek gaan. Om de vrijwilligers extra bagage mee te geven over wat eenzaamheid is en hoe het gesignaleerd en aangepakt kan worden, biedt de Bossche Coalitie Erbij in samenwerking met de landelijke Coalitie Erbij deze bijeenkomst aan.

Over de informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst ‘Eenzaamheid, nader beschouwd’ richt zich op het overdragen van kennis: wat is eenzaamheid, hoe vaak komt het voor, wat zijn de oorzaken en gevolgen en wat kan je doen tegen eenzaamheid? Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling met betrekking tot het signaleren en aanpakken van eenzaamheid. De informatiebijeenkomst is gratis voor iedereen die in zijn of haar vrijwilligerswerk te maken krijgt met eenzame mensen. Dus kom erbij en leer en praat samen over eenzaamheid!

Week vol activiteiten tegen eenzaamheid

Met het thema ‘Kom erbij & verbind’ organiseert Coalitie Erbij, hét nationale samenwerkingsverband rond eenzaamheid, voor het zesde achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid, van 24 september tot en met 3 oktober 2015. In deze week vinden honderden activiteiten plaats in het land, waaronder de informatiebijeenkomst ‘Eenzaamheid, nader beschouwd’. Voor meer informatie over de Week tegen Eenzaamheid kijk op www.samentegeneenzaamheid.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht