Humanitas ’s-Hertogenbosch doet mee aan winteractie Bossche Coalitie Erbij

De Bossche Coalitie Erbij doet van 25 januari t/m 14 februari 2016 mee aan de landelijke winteractie ‘Eenzaamheid, wat doe jij er aan?’. De netwerkpartners van de Bossche Coalitie Erbij staan in deze periode op verschillende plaatsen in ’s-Hertogenbosch om – vanuit een kraam of een bakfiets – aandacht te vragen voor eenzaamheid. Ook Humanitas ’s-Hertogenbosch doet mee.

Marie-José van Uden, vrijwilliger bij Humanitas ’s-Hertogenbosch staat op donderdag 11 februari 2016 tussen de middag in de kantine van Weener XL. Marie-José is overtuigd van het belang om aandacht te blijven besteden aan dit onderwerp:  “Wij hebben allen een verantwoordelijkheid om iets te doen aan eenzaamheid. En als het lukt, is het heerlijk te zien dat iemand weer stappen onderneemt om uit zijn of haar isolement te komen, of in Humanitas termen, weer terugkomt in zijn of haar eigen kracht!”.

Marie-José van Uden van Humanitas ‘s-Hertogenbosch maakt de tassen klaar voor de netwerkpartners Bossche Coalitie Erbij.

Marie-José van Uden van Humanitas ‘s-Hertogenbosch maakt de tassen klaar voor de netwerkpartners Bossche Coalitie Erbij.

‘Eenzaamheid, wat doe jij er aan?’

Rond de kerst is de aandacht voor eenzaamheid enorm en zijn er allerlei acties. Maar daarna wordt het stil. Met de landelijke actie ‘Eenzaamheid, wat doe jij eraan?’ wil Coalitie Erbij de aandacht voor eenzaamheid vasthouden. Mensen worden via lokale straatacties en via internet gevraagd wat zij doen tegen eenzaamheid, wat uiteindelijk resulteert in de ‘Nationale Eenzaamheid To-do-lijst’.

De netwerkpartners van de Bossche Coalitie Erbij die meedoen aan de winteractie zijn: de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Sensoor, de stichting Coliso, Divers (bijna alle wijkpleinen), Galant (locatie Stadsbieb), Zorgzaam Netwerk Rosmalen, wijkwerkers in Rosmalen en in Nieuw Zuid en de Weener XL groep.

Terug naar het nieuwsoverzicht