Humanitas ’s-Hertogenbosch nodigt de politiek uit!

Dinsdag 26 november 2013 organiseert Humanitas ’s-Hertogenbosch een bijeenkomst voor alle wethouders en gemeenteraadsleden uit de regio. Doel van de bijeenkomst is hen te informeren over de verschillende projecten van Humanitas ’s-Hertogenbosch. De bijeenkomst heeft de vorm van een speeddate. Het is mogelijk kennis te maken met alle projecten: van BOR tot Thuisadministratie en van MentorMaatjes tot doorstart.

Met ingang van 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van de AWBZ-begeleiding en persoonlijke verzorging, de Wet op de Jeugdzorg en de Participatiewet. De rijksoverheid draagt deze drie taken over aan de gemeenten, vanuit de gedachte dat gemeenten deze zaken doeltreffender kunnen organiseren omdat zij de inwoners beter kennen. Gelijktijdig krijgen gemeenten te maken met forse bezuinigingen; zij krijgen minder geld dan dat de overheid nu zelf uitgeeft voor deze taken. Het wordt voor gemeenten dus nog belangrijker goed samen te werken met het welzijns-, zorg- en vrijwilligersveld uit de regio.

Speeddaten

Humanitas ’s-Hertogenbosch vindt het belangrijk dat wethouders en gemeenteraadsleden op de hoogte zijn van hetgeen zij allemaal te bieden heeft. Daarom organiseert Humanitas ’s-Hertogenbosch op dinsdag 26 november 2013 een bijeenkomst in het pand aan de Sonniusstraat. Uitgenodigd zijn alle wethouders en raadsleden van de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Oss, Vught, St. Michielsgestel, Haaren en Schijndel. Tijdens de bijeenkomst is het mogelijk te speeddaten met de verschillende projecten. Alle projecten zijn vertegenwoordigd: van BOR tot Thuisadministratie en van MentorMaatjes tot doorstart.

Programma

De bijeenkomst  start om 16.30 uur en eindigt om 18.30 uur. De bijeenkomst begint met een kort welkomstwoord van het bestuur van de afdeling. Daarna volgt een presentatie over het project BOR. Dit project is nieuw en staat daarom in de spotlight. Joland Widdershoven, coördinator van het project BOR, vertelt over de werkwijze van haar vrijwilligers en de resultaten die zij tot nu toe heeft geboekt. Na de presentatie is het tijd om ook kennis te maken met de andere projecten van Humanitas ’s-Hertogenbosch. Door middel van verschillende speeddates kunnen de wethouders en raadsleden zien wat Humanitas ’s-Hertogenbosch allemaal nog meer te bieden heeft. De bijeenkomst wordt afgesloten met een zogenoemde ‘check in’, waarbij er onder het genot van een frisdrankje gezamenlijk wordt teruggeblikt op de middag.  

Aanmelden

Alle wethouders en raadsleden van de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Oss, Vught, St. Michielsgestel, Haaren en Schijndel hebben een uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomst. Tot woensdag 20 november kunnen zij zich aanmelden bij de afzender van de uitnodiging die zij hebben ontvangen. Wel wethouder of raadslid, maar geen uitnodiging ontvangen? Stuur een e-mail naar shertogenbosch@humanitas.nl. U bent van harte welkom!

Terug naar het nieuwsoverzicht