Humanitas ’s-Hertogenbosch zoekt nieuwe vrijwilligers

Humanitas ’s-Hertogenbosch zoekt nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Dat kan op allerlei gebieden zijn; mensen hebben bijvoorbeeld hulp nodig bij het op orde brengen van hun administratie of bij de opvoeding van hun kinderen. Diverse bestaande en nieuwe programma’s van Humanitas ’s-Hertogenbosch starten in september weer met een voorbereidende training voor nieuwe vrijwilligers.

Alle nieuwe vrijwilligers bij Humanitas volgen een uitgebreide voorbereidende training voordat zij aan de slag gaan. Tijdens deze training leren zij meer over de methodiek van het programma. Daarnaast oefenen de coördinatoren bijvoorbeeld ook belangrijke gespreksvaardigheden met de nieuwe vrijwilligers. De voorbereidende trainingen zijn interactief; er wordt veel gewerkt met rollenspellen en dilemma’s. Daarnaast wordt er ook vaak een aantal gastsprekers uitgenodigd, zoals experts en ervaringsdeskundigen.

Intensieve begeleiding

Ook na de voorbereidende training, worden de vrijwilligers van Humanitas goed begeleid. Zij hebben regelmatig een afspraak met één van de coördinatoren van het programma om de voortgang te bespreken. De coördinatoren organiseren ook zo nu en dan terugkombijeenkomsten. Vrijwilligers zijn altijd erg enthousiast over deze bijeenkomsten; zij geven aan veel te leren van elkaars ervaringen. Naast de terugkombijeenkomsten, organiseren de coördinatoren ook themabijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen vrijwilligers hun kennis verbreden en verdiepen. Onlangs organiseerden de coördinatoren bijvoorbeeld nog een themabijeenkomst over de signalering van kindermishandeling.

Vrijwilliger worden?

Op de website van Humanitas 's-Hertogenbosch is meer informatie te vinden over de verschillende programma’s die Humanitas aanbiedt in ’s-Hertogenbosch en omstreken. Hier zijn ook alle actuele vacatures terug te vinden. Van alle vrijwilligers wordt gevraagd dat zij beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (de kosten hiervan worden uiteraard vergoed). Daarnaast is affiniteit met de thematiek van het programma een pré. Wie vrijwilliger wil worden, kan zichzelf aanmelden via de coördinator van het desbetreffende programma of via shertogenbosch@humanitas.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht