Humanitas Thuisadministratie in de race voor nominatie Appeltjes van Oranje 2015

Het programma Thuisadministratie van Humanitas ’s-Hertogenbosch maakt kans op een nominatie voor de Appeltjes van Oranje, de jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds. Het Nederlandse publiek kan net als vorig jaar meestemmen op zijn of haar favoriet in de regio. De publieksstemmen bepalen de helft van de uitslag. Humanitas ’s-Hertogenbosch roept daarom iedereen in de regio op om op hen te stemmen. Dat kan van maandag 8 december 9.00 uur tot en met zondag 14 december 2014 op www.oranjefonds.nl/appeltjes. Koningin Máxima reikt in mei 2015 op paleis Noordeinde voor de dertiende keer de prijs van het Oranje Fonds uit.

Humanitas Thuisadministratie is één van de 40 overgebleven kandidaten in Nederland voor een Appeltje van Oranje. Het programma Thuisadministratie richt zich op mensen die de grip op hun financiële situatie zijn kwijtgeraakt. Door werkloosheid, een scheiding of een ernstige ziekte. Of gewoon doordat ze teveel hebben gekocht dat ze niet konden betalen. Vrijwilligers zorgen ervoor dat deze mensen weer zelfstandig hun administratie kunnen voeren en problemen weten te voorkomen.

Appeltjes van Oranje 2015

De Appeltjes van Oranje is een jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds voor succesvolle sociale initiatieven die verschillende groepen mensen samenbrengen. In 2015 staan de Appeltjes van Oranje in het teken van het thema ‘Beter voor elkaar!’. Alle initiatieven die kans maken op de prijs versterken de sociaaleconomische kansen van mensen zodat zij meer en makkelijker mee kunnen doen in de maatschappij. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €15.000 en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix.

Waardering

Dat Humanitas Thuisadministratie nog steeds in de race is voor een Appeltje van Oranje is een enorme blijk van waardering voor de 35 vrijwilligers die zich momenteel inzetten voor de bijna 100 deelnemers in ’s-Hertogenbosch. Susan van Kempen is één van de vrijwillige coördinatoren van het programma en vertelt: “Ik zie dit als een mooie kans voor Thuisadministratie om nog meer mensen te helpen hun financiële en administratieve zaken weer op orde te brengen. Er rust nog steeds een groot taboe op geldzaken. Wij willen laten zien dat mensen er niet alleen voor staan en dat anderen ook hulp krijgen. Dat kan de stap verkleinen om hulp te zoeken. Winnen we? Dan gebruiken we de prijs om nog meer vrijwilligers op te leiden en de intakes nog beter te stroomlijnen, zodat we deelnemers nog sneller kunnen koppelen.”

Stemmen?

Iedereen uit de regio Zuid (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) kan stemmen op Humanitas Thuisadministratie. De stemweek duurt van maandag 8 december 9.00 uur tot en met zondag 14 december 2014. Stemmen kan via www.oranjefonds.nl/appeltjes. Alvast hartelijk bedankt voor je stem!

Terug naar het nieuwsoverzicht