Humanitas viert 70-jarig jubileum met ouders en kinderen

Humanitas 's-Hertogenbosch organiseert op woensdagmiddag 16 september 2015 van 14.00 tot 17.00 uur bij de BBS Nieuw Zuid een feestelijke middag voor de ruim 60 gezinnen die op dit moment ondersteuning bij de opvoeding krijgen van een Humanitas-vrijwilliger. De middag wordt georganiseerd om het 70-jarig jubileum van Humanitas te vieren. Autoverzekeraar Allsecur sponsort de middag. Aanmelden kan nog steeds via p.lamers@humanitas.nl.

Een springkussen, schminken en ballen gooien: kinderen kunnen zich woensdag volop uitleven. De middag staat in het teken van ontmoeten en verbinden. Veel gezinnen die opvoedingsondersteuning krijgen van een Humanitas-vrijwilliger hebben een klein sociaal netwerk. Dit is een mooie gelegenheid voor hen om in een ontspannen sfeer andere ouders te ontmoeten en nieuwe contacten op te doen. Ook alle vrijwilligers die de gezinnen ondersteunen zijn van harte uitgenodigd.


Opvoeden

Humanitas heeft veel programma's waarbij vrijwilligers opvoedondersteuning geven aan gezinnen met jonge kinderen. De reden waarom gezinnen zich melden bij Humanitas varieert. Er kunnen relatieproblemen zijn, het kan financieel niet goed gaan of een kind kan probleemgedrag vertonen. Maar het kan ook zijn dat ouders gewoon even niet weten hoe zij bepaalde dingen moeten aanpakken of het gevoel hebben er helemaal alleen voor te staan. De vrijwilligers van Humanitas spelen hierop in. Zij bieden precies die ondersteuning die bij de gezinssituatie past.

Terug naar het nieuwsoverzicht