Humanitas viert samen kerst

Humanitas ’s-Hertogenbosch organiseert op dinsdag 16 december 2014 van 17.00 tot 20.00 uur een kerstdiner voor alle deelnemers die een steuntje in de rug krijgen. Het diner vindt plaats in de BBS Nieuw Zuid. Humanitas organiseert het kerstdiner in het kader van de landelijke actie ‘Samen vieren we kerst’ van supermarkt Jumbo. Diverse vrijwilligers en bestuursleden helpen een handje mee. Eva Scholte, directeur van Humanitas, komt zelfs speciaal voor deze gelegenheid naar ’s-Hertogenbosch. De koks van Eetbar DIT verzorgen het driegangendiner, met onder andere paddenstoelensoep, een stoofpotje en een chocolade torentje. De Muzerije verrast de deelnemers met een bijzondere act en muziek.

De feestdagen zijn voor een flink aantal mensen helaas een heel stille periode. Humanitas ’s-Hertogenbosch probeert deze stilte te doorbreken voor mensen die daar behoefte aan hebben. Keesjan Goudswaard, voorzitter van Humanitas ‘s-Hertogenbosch, vertelt: ‘Dit kerstdiner geeft onze deelnemers de mogelijkheid elkaar in een gezellige omgeving te ontmoeten. Natuurlijk hopen wij dat hieruit warme contacten ontstaan. En dat deze contacten helpen de eigen kracht te hervinden om de uitdagingen van het dagelijks leven succesvol aan te gaan. Maar bovenal hopen wij dat door dit diner de feestdagen net weer wat gezelliger zijn voor onze deelnemers.'

Samen vieren we kerst

Jumbo ondersteunt de organisatie van gezamenlijke kerstdiners met de actie ‘Samen vieren we kerst’. Op deze manier wil de supermarktketen aandacht vragen voor het probleem van eenzaamheid. In totaal werken negen maatschappelijke organisaties samen met Jumbo, waaronder ook Humanitas. Tijdens de actie kunnen klanten bij Jumbo door middel van coupons kerstgerechten van € 1,50, €2,50 of € 4,50 doneren. Jumbo vult elke twee gedoneerde gerechten aan met een derde gerecht. De maatschappelijke organisaties zorgen ervoor dat deze een goede bestemming krijgen in de vorm van kerstdiners en kerstpakketten. Een bijdrage leveren aan de actie kan ook door de single ‘Kerstmis vier je samen’, geschreven door onder andere René Froger, te downloaden. Op maandag 8 december start de actie in alle Jumbo supermarkten.

Terug naar het nieuwsoverzicht