Humanitas-vrijwilliger in beeld

Op zaterdag 28 september 2013 vond, tijdens de Kunstnacht, in het Kruithuis de opening plaats van de reizende fototentoonstelling ‘Samen’. Fotografen Liesbeth van Drunen en Michael Bögels hebben voor deze expositie 30 vrijwilligers geportretteerd. Eén van de geportretteerden is Wadi, vrijwilliger bij het Humanitas Computerhuis.

Vrijwilligerswerk: één woord, maar met een enorme verscheidenheid aan werkzaamheden. Uitgevoerd door even zoveel verschillende vrijwilligers (inmiddels ruim 42.000 actieve vrijwilligers in ’s-Hertogenbosch en Rosmalen): van alle leeftijden, uit allerlei culturen, elk met hun eigen persoonlijke motivatie en inspiratie. Of zoals stadschroniqueur Eric Alink het zo treffend verwoordde tijdens de opening op zaterdag 28 september: mensen voor wie het ik niet bestaat zonder te blijven kijken naar en werken vanuit het wij: de Homo Galantus. Het tienjarig bestaan van het vrijwilligersnetwerk Galant in 2013 is de aanleiding om het vrijwilligerswerk eens extra in het zonnetje te zetten.

‘Vrijwilligerwerk in uitvoering’

Thema van de reizende fototentoonstelling is ‘vrijwilligerswerk in uitvoering’. De expositie laat de grote variatie aan vrijwilligersorganisaties in de stad zien, maar toont bovenal de passie van de vrijwilligers en de samenwerking op de werkvloer. Fotografen Liesbeth van Drunen en Michael Bögels hebben alle vrijwilligers in actie gefotografeerd. Wadi, vrijwilliger bij het Humanitas Computerhuis, is bijvoorbeeld gefotografeerd tijdens de vrije inloop.

Vrijwilliger Wadi van het Humanitas Computerhuis

Kom kijken en laat u inspireren!

De fototentoonstelling 'Samen' is nog tot en met 27 oktober 2013 te zien in het Kruithuis (Citadellaan 7 te ’s-Hertogenbosch). Later zal de tentoonstelling ook te zien zijn in Vught en Rosmalen.

Terug naar het nieuwsoverzicht