Moeders in het zonnetje tijdens 15 jarig jubileum MIM/Home-Start

De succesvolle activiteit MIM/Home-Start van Humanitas afdeling ’s-Hertogenbosch vierde vandaag samen met moeders, kinderen en vrijwilligers haar 15 jarig bestaan. De middag stond geheel in het teken van het ontzorgen van de moeders. De vrijwilligers vermaakten de kinderen, zodat moeders echt even een moment voor zichzelf hadden. Een portretfotograaf trok alles uit de kast om de dames te laten shinen op de foto en ze konden heerlijk relaxen tijdens een stoelmassage of een voetreflexmassage. De schoonheidsspecialiste en de kapper legden de moeders verder in de watten. De kinderen en vrijwilligers vermaakten zich ondertussen prima in de knutselhoek, met spelletjes en een toneelvoorstelling verzorgd door studenten van het Koning Willem I College. Aan het einde van de middag genoten moeders, kinderen en vrijwilligers samen van ‘muziek op schoot’.

Welkome bijdragen jubileum van Ladies’ Circle de Aa en Berlicumse Bridgeclub
Aan het begin van de feestelijke middag hebben Ingrid van de Langenberg en Arjanne Herdingh van Ladies’ Circle de Aa een cheque van 1000 euro overhandigd aan Joland Widdershoven en Ilse van Berkel, de coördinatoren van MIM/Home-Start. De welkome bijdrage is door Ladies’ Circle de Aa geschonken aan Humanitas MIM/Home-Start na een succesvolle verkoopactie van culinaire producten is aangewend om dit jubileumjaar extra cachet te geven. Ladies’ Circle de Aa is een serviceorganisatie waar vrouwen tot 45 jaar zich bij aan kunnen sluiten. De dames komen uit o.a. Den Bosch, Vught en St. Michielsgestel. Hun motto is vriendschap en service.
Naast deze bijdrage heeft de Berlicumse Bridge Club de volledige opbrengst van 350 euro van de Nieuwjaarsdrive geschonken aan MIM/Home-Start.

MIM/Home-Start en haar 15-jarige jubileum
MIM-Home-Start is een van de meest succesvolle activiteiten van Humanitas afdeling ’s-Hertogenbosch. Gezinnen met kinderen van 0 tot 7 jaar worden door vrijwilligers een periode ondersteund, waarna ze op eigen kracht weer verder kunnen. MIM (Moeders Informeren Moeders) en Home-Start startten in 2001 als twee los van elkaar staande activiteiten bij Humanitas en werden door grote overlap van inhoud samengevoegd. De hulpvraag van een gezin staat bij de ondersteuning altijd centraal. De afgelopen 15 jaar hebben meer dan 300 vrijwilligers, ruim 600 gezinnen met meer dan 1000 kinderen, tijdens huisbezoeken geholpen met hun vraagstukken.

Terug naar het nieuwsoverzicht