Oranje Fonds steunt Humanitas Thuisadministratie met € 4.980,-

Het project Thuisadministratie van Humanitas ’s-Hertogenbosch ontvangt € 4.980,- van het Oranje Fonds. Met deze bijdrage wil het Oranje Fonds een stimulans geven aan het project. Susan van Kempen, vrijwillige coördinator van Humanitas Thuisadministratie: “We verwachten met de bijdrage van het Oranje Fonds in 2014 nog meer mensen die moeite hebben met het organiseren van hun administratie te kunnen ondersteunen”.

Humanitas Thuisadministratie richt zich op mensen die de grip op hun financiële situatie zijn kwijtgeraakt.  Door werkloosheid, een scheiding of een ernstige ziekte. Of gewoon doordat ze teveel hebben gekocht dat ze niet konden betalen. Vrijwilligers zorgen ervoor dat deze mensen weer zelfstandig hun administratie kunnen voeren en problemen weten te voorkomen.

Toenemende vraag

Sinds Humanitas ’s-Hertogenbosch in 2012 is gestart met het project Thuisadministratie neemt de vraag naar administratieve ondersteuning alleen maar toe. De financiële bijdrage van het Oranje Fonds komt dan ook goed van pas. “Op dit moment krijgen wij zoveel aanvragen binnen dat er een wachtlijst is ontstaan,” vertelt Susan van Kempen, vrijwillige coördinator van het project. “Met de financiële bijdrage van het Oranje Fonds kunnen we het aantal vrijwilligers en het vrijwillige coördinatorenteam verder uitbreiden. Zo kunnen we de wachtlijst wegwerken. We vinden het belangrijk mensen die verzeild zijn geraakt in een financiële situatie die hen boven het hoofd is gegroeid zo snel mogelijk te helpen.”

Langgekoesterde wens

Met de bijdrage van het Oranje Fonds kan ook een andere langgekoesterde wens van Humanitas Thuisadministratie in vervulling gaan. Om de vrijwilligers goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat de vrijwillige coördinatoren beschikken over een laptop. Daar zijn er nu te weinig van. Bovendien zijn de laptops die de coördinatoren nu gebruiken tweedehands en al enige tijd aan vervanging toe. De bijdrage van het Oranje Fonds wordt daarom ook gebruikt om nieuwe laptops aan te schaffen voor het gehele vrijwillige coördinatorenteam. De oude laptops schenkt Humanitas Thuisadministratie aan het Humanitas Computerhuis, zodat zij ze kunnen opknappen. 

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 31 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Terug naar het nieuwsoverzicht