Schrijf je in voor de VrijwilligersAcademie!

Van maandag 7 tot en met vrijdag 11 april 2014 wordt de tweede editie van de VrijwilligersAcademie georganiseerd. Op de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch worden in deze week zo’n 80 workshops en presentaties gegeven. Ben je vrijwilliger bij Humanitas? Dan mag je gratis deelnemen aan de VrijwilligersAcademie!

De VrijwilligersAcademie wordt georganiseerd voor vrijwilligers en studenten Social Studies. Het doel is kennis te verbreden en te actualiseren, vaardigheden verder te ontwikkelen en aandacht te schenken aan je persoonlijke ontwikkeling. “Een goede scholing en ondersteuning van vrijwilligers is belangrijk. Daarmee zorgen we ervoor dat ze hun werk kunnen blijven doen. En wat zeker zo belangrijk is: dat ze het leuk blijven vinden,” zo schrijft wethouder Jeroen Weyers in het programmaboekje van de VrijwilligersAcademie.

Voor ieder wat wils

Dit jaar kun je tijdens de scholingsweek kiezen uit zo’n 80 workshops en presentaties. Het aanbod is weer gevarieerd. Van een workshop ‘Huiselijk geweld’ tot een presentatie ‘Positief opvoeden met Triple P’. En van een workshop ‘STA Sterk! Omgaan met pesten’ tot een presentatie ‘Transitie WMO’. Ook Humanitas-voorzitter Keesjan Goudswaard geeft twee workshops, op dinsdag 8 april tussen 10.00 en 12.00 uur en op vrijdag 11 april tussen 11.45 en 13.45 uur. Het gaat om de workshops ‘Kwaliteitszorg in vrijwilligersland’ en ‘Vrijwillig mentor zijn, kan dat wel?’. Nieuwsgierig geworden? Download dan het volledige programmaboekje.

Wie let er op de kleintjes?

Nieuw dit jaar is de samenwerking met kinderdagverblijf Tijd4Kids. Volg je een workshop of presentatie, dan kan Tijd4Kids op je kinderen van 0 tot 4 jaar passen. Je kunt je kind zowel in de ochtend als in de middag brengen en halen. De opvang in de ochtend kost € 10,-. Je kind krijgt dan ook een lunch. De opvang in de middag kost € 7,50. Kijk voor meer informatie over Tijd4Kids en hoe je je kind kunt aanmelden in het programmaboekje van de VrijwilligersAcademie.

Inschrijven VrijwilligersAcademie

Wil je je inschrijven voor een workshop of presentatie? Dat kan tot en met woensdag 2 april 2014 via www.academie073.nl. Je kunt je voor maximaal 4 workshops of presentaties inschrijven. Daarnaast kun je het slotfeest bezoeken. Voor veel workshops en presentaties geldt een maximum aantal deelnemers. Je wordt dan geplaatst op volgorde van aanmelding. In de week voorafgaand aan de VrijwilligersAcademie krijg je bericht voor welke programmaonderdelen je bent geplaatst, en waar en wanneer die zijn.

Terug naar het nieuwsoverzicht