Studenten aan de slag bij het Humanitas Computerhuis

Het Koning Willem I College organiseert van 21 mei tot en met 24 mei 2013 een Community Week. Bijna 500 studenten gaan tijdens deze week hun talenten laten zien in uitdagende projecten in de maatschappij. Enkele van hen gaan ook aan de slag bij het Humanitas Computerhuis. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum maken zij een speciaal magazine.

Het Koning Willem I College leidt studenten op van meubelmaker tot kapper, van activiteitenbegeleider tot bouwkundige en van cameraman tot sociaal werker. In totaal heeft het Koning Willem I College meer dan 200 opleidingen. De maatschappij kan deze talenten goed gebruiken. Eenmaal per jaar stelt de school ze ter beschikking. Ook dit jaar pakt het Koning Willem I College het weer groots aan. Bijna 500 studenten gaan op 21, 22 en 23 mei 2013 aan de slag bij diverse projecten in de maatschappij. Zo gaan ze bijvoorbeeld websites ontwikkelen, filmpjes maken of evenementen organiseren.

Magazine 10-jarig jubileum

Een aantal studenten gaat ook aan de slag bij het Humanitas Computerhuis. Het Humanitas Computerhuis bestaat dit jaar precies 10 jaar en heeft de studenten gevraagd of zij een magazine kunnen maken over dit 10-jarig jubileum. Uiteindelijk wil het Humanitas Computerhuis het magazine verspreiden onder bezoekers, vrijwilligers, leden en sponsoren. In totaal hebben zes studenten zich aangemeld voor het project: twee interviewers, twee fotografen en twee vormgevers. De interviewers gaan vrijwilligers en bezoekers van het Humanitas Computerhuis interviewen. Wat maakt het werk van het Humanitas Computerhuis nu precies zo bijzonder? Dat is één van de vragen waar zij antwoord op willen krijgen. De fotografen maken na afloop van de interviews professionele foto’s van de vrijwilligers en de bezoekers. Vervolgens verwerken de vormgevers het materiaal van de interviewers en de fotografen tot een prachtig magazine!

Projectenmarkt

Het Koning Willem I College organiseert op vrijdag 24 mei 2013 een projectenmarkt. De studenten zullen het magazine over het Humanitas Computerhuis hier presenteren. Geïnteresseerden zijn van harte welkom op deze dag. Rond 13.00 uur worden de Community Week Awards uitgereikt voor de mooiste stand en het mooiste project. Wij wensen de studenten die deze week aan de slag gaan bij het Humanitas Computerhuis natuurlijk veel succes!

Terug naar het nieuwsoverzicht