Uit je Eenzaamheid

Na succesvolle pilot start op maandag 26 augustus 2019 de volgende cursus “Uit je eenzaamheid”. Wil jij net als de deelnemer uit deze brief in actie komen en uit je eenzaamheid komen of leren wat groebelen is en hoe je kan leren hier mee om te gaan. Je bent niet de enige en dat is de kracht van het werken in een groep, zoals deze deelnemer het zo mooi omschrijft en dankbaar is voor wat ze al bereikt heeft of met haar woorden “halverwege de berg is”.                                                             

Brief van een deelnemer aan de cursus “Uit je eenzaamheid”, aanmelden of meer informatie:

https://www.regionaaltrainingscentrum.nl/volwassenen/uitjeeenzaamheid

Hoi Allemaal.

Helaas kan ik er vandaag niet bij zijn, dit komt doordat ik een nieuwe baan gevonden heb waar ik sinds 1 mei werkzaam ben. Ik vind het echt heel jammer dat ik er vandaag niet kan zijn, want ik vond jullie stuk voor stuk hele mooie mensen en heb van jullie veel mogen leren :)

De cursus heeft mij een stukje zelfvertrouwen teruggeven die ik een langere tijd kwijt was, ik durfde voordat ik de cursus had, niet zo goed en snel contact te leggen met mensen, als ik dat deed bleef ik al snel bij mijn vertrouwde onderwerp, Zwemmen…. Haha. Ik vond dit fijn omdat ik hier veel over wist en dan wist ik zeker dat andere hier niet op in konden haken. Na de cursus weet ik wel beter, ik heb geleerd hoe ik mezelf het beste kon presenteren en dat fouten maken mag net zoals het stellen van vragen. Mijn geheugensteuntje hiervoor is nu ook; vragen stellen is niet fout maar is juist goed, omdat je wilt weten hoe iets zit en dat is prima!

Ik ben na de cursus veel opener en positiever geworden, voor mijn gevoel maak ik hele kleine stappen op weg naar de top van de berg. Zo heb ik mij zoals jullie weten aangemeld voor Join-Us. Hier heb ik het nog steeds erg goed naar mijn zin en doen we leuke dingen, zoals een avondje bioscoop, naar het terras gaan en spelletjes spelen. Ook hier neem ik initiatieven in, eerst liet ik de andere dingen bedenken, maar de laatste tijd geef ik ook mijn mening en zeg ik wat mij leuk lijkt om te doen. Dit hebben we zelfs al een keer gedaan, wat ook nog eens goed uitpakte. Een tijdje geleden kreeg ik het aanbod om in de jongerenraad van Join-Us te komen, ik heb lang getwijfeld maar heb toen besloten om mezelf hiervoor aan te melden. Ik moest volgens Claire en Saskia en jullie minder groebelen, dus dat heb ik gedaan en ben hier positiever over gaan denken, dat het misschien wel een hele mooie stap is en een goede uitdaging! De jongerenraad is een groepje van 5 jongeren die bij Join-Us zitten en zetten zich in voor de eenzaamheid onder jongeren. Wij hebben met de groep een aantal besprekingen en ook hier leren we om voor onze mening op te komen. Ik ben bij de jongerenraad gegaan, omdat ik het belangrijk vind om voor mijn mening te leren opkomen en ook om andere jongeren te helpen die eenzaam zijn, omdat daar nog steeds een groot taboe op ligt. Zo heb ik ook al een aantal vergaderingen gehad waar mensen bij zaten van de gemeente en heb ik verteld over mijn eenzaamheid, wat ik overigens erg spannend vond. Laatst heb ik in DenBosch zelfs meegeholpen aan een lezing te geven, waar ik voor een publiek van 50 mensen vertelde over mijn eenzaamheid! Dit was voor mij echt een hele grote stap, want vond het echt heel erg spannend. Zo zitten er nog meerdere lezingen aan te komen, waarbij ik de stap toch ga proberen te nemen om te proberen uit mijn comfortzone te gaan komen.

Dankzij de cursus kom “Uit je eenzaamheid” ben ik nu op de helft van de berg belandt. Ik heb me aangemeld voor Join-Us, ik heb meer contact met mensen, ik heb zelfs al met een groepje van Join-Us leuke dingen gedaan buiten de  groepsavonden en ben veel positiever en opener geworden. Al deze dingen had ik echt niet gedaan zonder de cursus Uit je eenzaamheid. Natuurlijk zijn er nog wel dingen die moeilijk blijven en dat zijn vooral de dingen die ik eigenlijk nog af moet spreken met mensen buiten Join-Us. Ik blijf hameren in het angstige gevoel, dit moet ik los gaan laten en ook dan komt dat vast goed, maar het heeft zijn tijd nodig!Ik vond jullie echt hele toffe mensen en heb veel van jullie mogen en kunnen leren. Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat en dat het jullie allemaal goed mag gaan!

Veel succes in de toekomst en hoop jullie snel allemaal nog eens te zien :)

Liefs van (deelnemer cursus Uit je eenzaamheid)

Terug naar het nieuwsoverzicht