VrijwilligersAcademie van start

Op maandag 8 april 2013 gaat de VrijwilligersAcademie van start. De hele week kunnen vrijwilligers van Humanitas gratis deelnemen aan workshops en presentaties op de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Vrijdagmiddag wordt de week afgesloten met de multimediavoorstelling Trekhaak Gezocht!

De VrijwilligersAcademie is een unieke scholingsweek voor zo’n 1500 vrijwilligers in zorg- welzijn en buurtwerk. Niet alleen vrijwilligers van Humanitas doen dus mee, maar ook vrijwilligers van organisaties zoals Cello, Divers en Vivent. Doel van de VrijwilligersAcademie is de deskundigheid van de vrijwilligers te vergroten.

Eigen scholingsprogamma

Iedere vrijwilliger heeft eerder zijn of haar eigen scholingsprogramma al samengesteld. In totaal konden zij kiezen uit zo’n 60 workshops en presentaties. Het aanbod was gevarieerd. Van een workshop social media tot een presentatie over positief opvoeden. De workshops en presentaties zijn niet alleen informatief, maar zorgen ook voor ontspanning. Je kunt bijvoorbeeld ook meedoen aan een workshop schilderen waarin je leert je ambities en dromen op creatieve wijze zichtbaar te maken voor jezelf en je omgeving.

Slotfeest

De VrijwilligersAcademie wordt op vrijdagmiddag 12 april 2013 afgesloten in de aula van de Avans Hogeschool. Van 13.00 tot 14.30 uur kun je de multimediavoorstelling Trekhaak Gezocht! bijwonen. Dit is een prikkelende en inspirerende voorstelling vol vertellingen, songs en filmmateriaal. Tjerk Ridder en musicus Matthijs Spek laten in deze voorstelling zien wat er kan gebeuren als mensen zich durven open te stellen  voor het onbekende. Voor dit deel moet je je wel hebben ingeschreven.

Na de voorstelling is er van 15.00 tot 17.00 uur een borrel. Met een drankje, hapje, praatje, gezellige muziek en verrassende verwennerijtjes wordt teruggekeken op de week. Iedereen is van harte welkom!

Terug naar het nieuwsoverzicht