Geslaagde vrijwilligersdag Humanitas

Zo’n 80 vrijwilligers bezochten op 10 december de vrijwilligersdag in de Tramkade te 's-Hertogenbosch. In deze inspirerende ruimte werden zij ontvangen door de uitbater van restaurant Van Aken en het organisatiecomité van coördinatoren.

De middag, die in het teken stond van elkaar ontmoeten en de successen van afgelopen jaar met elkaar delen, startte met een “sta op voor elkaar” geleid door Miek en Irma. We leerden in sneltreinvaart wie bij welke activiteit betrokken is, hoelang en met hoeveel deelnemers en last but not least dat onze vrijwilligers wat leeftijden betreft een gemêleerde groep vormen.

Kort werd speels ingegaan op het mogelijk geitenwollensokkenimago van de vrijwilligers bij Humanitas. Snel werd duidelijk dat dit een volstrekt verkeerd beeld is en door niemand van de aanwezige vrijwilligers werd herkend. Iedereen werd opgeroepen dit bijgestelde beeld uit te dragen naar de eigen omgeving en mogelijk daardoor nieuwe vrijwilligers voor het mooie Humanitas-werk te interesseren.

Vervolgens startten de workshops die varieerden van schilderen, kerststukjes maken tot yoga, ga actief met je rug om, gebruik van etherische oliën en het maken van Loesje-teksten tot een marshmallow-challenge. Onderbroken door een drankje en een hapje. De sfeer was ontspannen en uitnodigend en zoals een van de aanwezigen het zei: zoals gebruikelijk weer een warm bad bij Humanitas. Ik voel me er thuis.

Vanuit bestuur en coördinatoren was het fijn te zien dat vrijwilligers vanuit verschillende activiteiten met elkaar in contact kwamen en ervaringen uitwisselden.

Kortom, het was een geslaagde middag zoals ook door de even langs komende wethouder Kagie werd geconstateerd. Bij het afscheid werden de vrijwilligers met een klein presentje bedankt voor hun geleverde inzet afgelopen jaar.

Dank aan Winnie, Petra, Jacqueline, Irma en Miek voor de organisatie.

Vrijwilligersdag

Terug naar het nieuwsoverzicht