Wethouder Jeroen Weyers trots op Humanitas Computerhuis

Door symbolisch op een muis te klikken, opende wethouder Jeroen Weyers op 25 maart 2013 het nieuwe Computerhuis van Humanitas. Tot voor kort was het Computerhuis gehuisvest in de voormalige ambachtsschool in 's-Hertogenbosch. Nu zit het in een lokaal in de Brede Bossche School Nieuw Zuid.

Wethouder Jeroen Weyers van Volkshuisvesting, Welzijn en Cultuur: “Precies tien jaar geleden nam Humanitas het Computerhuis over. Hier ben ik erg blij mee. Ook met het feit dat jullie een belangrijke plek in de wijk hebben. Dit past precies in de visie van de Brede Bossche School. Het is crisis en veel mensen somberen. Mensen hebben niks meer voor elkaar over. Hier is het tegendeel waar. De mensen van Humanitas hebben veel voor anderen over. Dit soort initiatieven zoals het Computerhuis moeten we meer onder de aandacht brengen. Ik ben Humanitas dan ook erg dankbaar dat zij tien jaar geleden het Computerhuis hebben overgenomen. Zij doen veel voor mensen die het hard nodig hebben. De computer speelt immers een belangrijke rol in het leven van mensen.”

Wethouder Jeroen Weyers opent het Humanita Computerhuis

Humanitas Computerhuis

Het Computerhuis van Humanitas is gehuisvest in het gebouw van BBS Nieuw Zuid. Onder begeleiding van een beroepskracht geven 25 vrijwilligers computerlessen aan deelnemers. Dit kunnen schoolgaande kinderen zijn, maar ook mensen die bijgespijkerd moeten worden. Zij kunnen een cursus volgen van tien lessen. Het Computerhuis beschikt bovendien over een werkplaats waar mensen hun computer kunnen laten repareren.

Terug naar het nieuwsoverzicht