In het nieuws: 'Even iemand helpen'

Op 9 februari j.l. heeft in het-huis-aan huisblad 'de Breeduit' een artikel gestaan met betrekking tot de start van 'Even iemand helpen'. Begin 2017 is dit nieuwe project van Humanitas Smallingerland - Opsterland van start gegaan. Hieronder kunt u het artikel ook lezen mocht u deze hebben gemist.

‘Even iemand helpen’ van Humanitas van start

DRACHTEN – Het nieuwe project van Humanitas Smallingerland-Opsterland ‘even iemand helpen’ gaat deze week van start.  

Twee vrijwillige coördinatoren, Inge Koenis en Wendy Bolt hebben zich bereid verklaard het project te leiden. Afgelopen week hebben de eerste vrijwilligers de vrijwilligersovereenkomst getekend (zie foto). Er hebben zich meer dan 10 vrijwilligers gemeld. ,,Genoeg om van start te gaan, maar we zijn op zoek naar een forse uitbreiding van het aantal vrijwilligers”, melden de coördinatoren.

Het project is nieuw in zijn soort. Humanitas gaat in beide gemeenten vraaggericht werken. Wie hulp nodig heeft, omdat hij/zij het even niet alleen redt, kan een beroep doen op Humanitas.  ,,Natuurlijk moet het niet om vragen gaan waarvoor professionele hulp nodig is, zoals verpleging of verzorging. Ook niet om hulp die mensen zelf kunnen vinden, wel of niet tegen betaling. Nee, mensen moeten het echt even niet alleen redden”, aldus de coördinatoren.

Humanitas zoekt dan met de deelnemer zo nodig naar een blijvende oplossing. De hulpvragen kunnen heel uiteenlopend zijn. Van steun om weer de deur uit te komen, hulp om in de ingewikkelde (vaak digitale) samenleving te participeren, tot hulp bij het invullen van vaak onbegrijpelijke formulieren, enz.

,,Juist daarom moeten er ook veel vrijwilligers komen om deskundig op heel verschillende vragen in te kunnen gaan, aldus de coördinatoren.” Vrijwilligers kunnen zich aanmelden per telefoon (06-15437098) of per e-mail (smallingerland-opsterland@humanitas.nl).

Terug naar het nieuwsoverzicht