Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen én te houden.

Financiële of administratieve zaken zijn niet ieders hobby. En door omstandigheden kun je het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld als onverwacht toeslagen moet terugbetalen, je inkomsten wegvallen, je relatie eindigt, of als je niet meer weet waar je moet beginnen. Dan kan het gebeuren dat er schoenendozen vol post en bankafschriften op je wachten en dat er rekeningen zijn die je allang had moeten betalen. Blijf niet te lang rondtobben, maar laat je helpen. Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor.

Een vrijwilliger helpt je je financiële zaken op orde te brengen en leert je die zelf op orde te houden. Niet één keer, maar bijvoorbeeld tweewekelijks gedurende een half jaar. We zetten samen je inkomsten en uitgaven op een rij, gaan na waar je recht op hebt en maken een overzichtelijk huishoudboekje. Als je schulden hebt maken we een overzicht en een aflossingsplan. Bij problematische schulden helpen we je bij de aanmelding voor schuldhulp bij de gemeente.

Daarna kun je zelf je weg vinden in je eigen administratie en financiën. Een hele zorg minder. Bijna iedereen voelt zich na korte tijd enorm opgelucht en na langere tijd kunnen mensen vaak weer zelfstandig verder.