Voorlezen.....Leuk voor uw kind!

Is Nederlands nog moeilijk? Een vrijwilliger van Humanitas Voorlezen leest bij jou thuis voor aan je kinderen. Leuk én leerzaam, ook voor jou zelf.

Thuis voorlezen aan kinderen is leuk en gezellig, én ze leren op een speelse manier beter Nederlands. Ben je zelf de taal nog niet goed machtig? Vraag dan de voorleesvrijwilliger van Humanitas om langs te komen en voor te lezen. Samen met jou wordt afgesproken welke tijden handig zijn. Bijvoorbeeld één keer per week, gedurende een half jaar. Je bent dan zelf thuis en wordt bij het voorlezen betrokken, zodat je in de toekomst zelf jouw kind kunt voorlezen.

Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden, maar willen ook graag over de verhaaltjes meepraten en vertellen. Zeker wanneer ze zelf al een beetje kunnen lezen. Daarom is er ook ruimte voor spelletjes, tekenen en liedjes zingen, steeds met aandacht voor de taal. Spelenderwijs krijgt jouw kind het Nederlands steeds verder onder de knie. Heel belangrijk, want daarmee kan het zich nu en later beter redden. Voor kinderen vanaf 2 jaar.