Vriendschappelijk Huisbezoek

Wil jij wel eens vriendschappelijk thuis met iemand praten? Met vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek kun je alles delen.

Heb je behoefte aan iemand met wie je kunt praten en die jou thuis opzoekt? Ben je bijvoorbeeld door omstandigheden aan huis gebonden, of heb je steun nodig bij het verwerken van een ingrijpende gebeurtenis? Denk dan eens aan Vriendschappelijk Huisbezoek van Humanitas.

De vrijwilligers van Humanitas begrijpen dat de dagen soms lang kunnen duren voor wie door omstandigheden niet veel buiten komt. Zij kunnen goed luisteren en zijn er speciaal voor mensen die hun gedachten, ervaringen en verhalen met iemand willen delen. De bedoeling is om op een vriendschappelijke manier en op basis van gelijkwaardigheid iets voor elkaar te betekenen. Dat kan van alles zijn, een kopje koffie drinken, samen boodschappen doen, een wandeling maken of gewoon een gezellig praatje.

Hoe gaat het in zijn werk? 

Je meld je aan bij onze coördinator die contact opneemt om te bespreken wat wij voor je kunnen doen, bijvoorbeeld op welk tijdstip een vrijwilliger/ster je komt bezoeken en wat je graag met hem of haar zou willen doen. Misschien alleen maar wat praten, of samen naar de markt gaan, of bij mooi weer iets drinken op een terrasje.

Het Vriendschappelijk Huisbezoek kan duren van een paar maanden tot een paar jaar, afhankelijk van de behoefte.

Wat zijn de kosten?

De bezoeken van de vrijwilliger zijn kosteloos.