't Gooi

Start project Like

Samenwerking OC Trompendaal en Humanitas afdeling 't Gooi is in een convenant vastgelegd.

Van Humanitas 't Gooi – Gezinnen die niet direct terecht kunnen bij het orthopedagogisch centrum van het Leger der Heils in Hilversum, krijgen hulp van vrijwilligers van Humanitas.
Op 30 april hebben Humanitas en het Leger des Heils de samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Het project heet ‘LIKE, voor het gezin’.

Lenneke Koppenhol, manager Leger des Heils Noord-Holland locatie Trompendaal en Trudy Timmer, bestuurslid en initiator van het LIKE-project

Thuisadministratie vooraf Orthopedagogisch centrum Trompendaal biedt intensieve jeugdhulp en opvoedingsondersteuning in gezinnen waar vaak meerdere en complexe problemen spelen. Gezinnen die (ook) financiële problemen hebben en nog niet terecht kunnen bij Trompendaal, krijgen dan wel alvast hulp van Thuisadministratie-vrijwilligers van Humanitas. 
Gezinsondersteuning achteraf Ook ná het behandeltraject van Trompendaal komt Humanitas in beeld. Samen met een vrijwilliger werkt het gezin aan vaardigheden die tijdens de behandeling (opnieuw) zijn aangeleerd maar nog net niet voldoende beklijven. 
Het uitgangspunt van ‘LIKE, voor het gezin’ is dat de regie bij het gezin ligt. Met hulp van een vrijwilliger kan het gezin na verloop van tijd op eigen kracht verder.

Terug naar het nieuwsoverzicht