't Gooi

Statushouders openen restaurant met hulp Humanitas

Burgemeester Broertjes opent eerste EKO Döner  in Hilversum

Statushouders starten eigen bedrijf na Project Inspiratie Programma Humanitas

 

Op 9 februari 2017 om 16.30 uur is een feestelijk opening van het eerste EKO Döner/grill restaurant van Nederland; Royal Eko Food. De opening wordt verzorgd door de burgemeester van Hilversum, de heer Broertjes. De gemeente verwelkomt hiermee zes nieuwe statushouders die met dit restaurant onafhankelijk worden van een bijstandsuitkering. Dit zijn de eerste deelnemers van het Project Inspiratie Programma (PIP).

 

Eerste bedrijf vanuit Project Inspiratie Programma (PIP)

Het PIP is binnen de gemeente Groningen ontwikkeld en wordt in samenwerking met Humanitas Groningen Stad uitgevoerd. Binnen de groep statushouders is veel animo om een eigen MKB-bedrijf te starten. PIP inspireert en begeleidt statushouders tot het starten of overnemen van eigen bedrijf in Nederland met een verantwoorde financiering. Deze groep heeft afstand tot de arbeidsmarkt maar vaak een ondernemersachtergrond.  Door PIP worden de bestaande regels in Nederland geïntegreerd in een verantwoord zakelijk kader.

 

Eerste EKO Döner

Royal Eko Food is een EKO Döner grill-restaurant gespecialiseerd in verse verantwoorde kipproducten met biologische frites en salades. Hiermee zijn zij de eerste EKO Döner van Nederland. Royal Eko Food zit midden in het centrum van Hilversum op Groest 50. Zaher en Arabi , twee zakelijke partners, die in 2013 vanuit Syrië in Nederland kwamen hebben met Royal Eko Food een serieuze kans economisch onafhankelijk te worden in Nederland.

 

Samenwerkingsverband

Dit eerste succes van PIP is een samenwerkingsverband met de gemeenten Hilversum en Leeuwarden, Triodos bank, Humanitas, EKO Keurmerk en diverse andere partners. PIP zal hopelijk ook door andere gemeenten omarmd worden. PIP is onderdeel van Humanitas Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen. Meer informatie hierover en over PIP is te vinden op www.humanitas.nl/groningen

Terug naar het nieuwsoverzicht