Onze vrijwilligers

Vrijwilligerswerk vraagt tijd en aandacht, maar geeft ook veel voldoening. We hebben drie soorten vrijwilligers. Welke type ben jij? En wat kun je van ons verwachten?

  1. Uitvoerende vrijwilligers helpen klanten met praktische zaken, bijvoorbeeld de administratie of helpen met taal. Of ze zijn een ondersteunend maatje, bijvoorbeeld voor mensen die eenzaam zijn of in detentie zitten.

  2. Coördinerende vrijwilligers zijn het aanspreekpunt voor de uitvoerende vrijwilligers. Ze matchen vrijwilliger en klant, en houden een oogje op de kwaliteit van het werk.

    Ontmoet coördinator Mirjam van Kreel

  3. Bestuurlijke vrijwilligers zijn actief in de besturen van onze afdelingen, districten en het hoofdbestuur. Ze maken plannen, bedenken activiteiten en doen aan fondsenwerving.

Scholing en verzekering

Bij ons ga je goed geschoold aan de slag. Je krijgt basisscholing, een introductiebijeenkomst, zo nodig één of meer vervolgtrainingen en persoonlijke begeleiding van een coördinator. En mocht je tijdens je werk eventuele schade veroorzaken, dan wordt die vergoed, want bij ons ben je WA-verzekerd.

Ben jij op zoek naar leuk en nuttig vrijwilligerswerk? Neem dan contact met ons op: tgooi@Humanitas.nl of 035 628 6093