Even voorstellen: Sjoerd Barends

coordinator Sjoerd BerendsOntmoet Sjoerd Barends. Deze horecaman en coach zet zijn ervaring met veel liefde in als coördinator Steun bij rouw. 

Mijn naam is Sjoerd Barends, geboren in Bussum in 1957 en na vrij veel omzwervingen door Nederland [Bussum/Voorschoten/Leiden/’s Gravenzande/Rotterdam/Leusden/Utrecht] tenslotte na 10 jaar geland in Naarden [op zo’n 300 meter van mijn ouderlijk huis]. Militaire dienstplicht in Libanon vervuld en tevens nog een tijd in Bristol (VK) gewerkt en gewoond. Studie Middelbare Hotelschool met werkzaamheden in diverse Hilton Hotels, vervolgens gewerkt via Content Uitzendbureau/detacherings bureau’s en tenslotte de laatste 25 jaar bij het UMC Utrecht. Hier was ik verantwoordelijk voor aansturing en organisatie van de catering/bezorgcatering en evenementen in het UMC en alles wat daar mee te maken had. Waanzinnig mooie baan – voor mij gaat er nog steeds niets boven de horeca! Op dit moment ben ik, zoals dat wordt gezegd, ‘in between jobs’ en ben ik aan het kijken hoe ik nu zelf de lampen op kan hangen..

Ruim 11 jaar geleden ben ik begonnen met een coachopleiding en na vier jaar hierin verder gegaan met onder andere opleidingen Systemisch Werken, Familie Opstellingen, Oplossingsgericht Werken en NLP. Januari 2019 begin ik met de Maskermaker bij Phoenix. Van deze systemen maak[te] ik veel gebruik tijdens mijn werk als coach bij de interne coachpool van het UMC, het werk als vrijwilliger bij het Bedrijfs Opvang Team van het UMC en als zelfstandig coach met mijn eigen bedrijf[je].
Verder ben ik sinds 2013 vrijwilliger bij 113.nl [suïcide preventie] en een paar jaar actief lid van de Rotary Naarden-Bussum. In 2019 hoop ik voor de 5e keer zowel de Nijmeegse Vierdaagse te lopen als de Roparun te doen. Hobby’s? Koken, lezen, fotografie, wandelen.

Ik ben pas kort lid van Humanitas als coördinator Steun bij rouw voor ’t Gooi, een coproductie samen met Mirjam van Kreel. Ik ben onder de indruk van het reilen en zeilen binnen Humanitas, maar nog meer van de bevlogenheid van de medewerkers.